Δημήτρης Σκαρμούτσος
«H τηλεόραση είναι η παιδική μου χαρά. Θέλω να περνάω καλά. Η δουλειά μου είναι άλλη, τα λεφτά τα βγάζω από αλλού», λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Newsbomb.gr
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Newsbomb.gr: «Δεν είμαι άνθρωπος της ευκολίας»

Με αφορμή την παρουσία του στο «Πρωινό Μας» στο ΣΚΑΪ, αλλά και τη δική του εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα στο Newsbomb.gr.

Το μαγειρικό του ταλέντο είναι μία αξία αδιαμφισβήτητη και επάξια συγκαταλέγεται στη λίστα με τους καλύτερους σεφ της χώρας. Η πορεία του είχε σημαντικούς σταθμούς με συνεργασίες σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία παγκοσμίως, ενώ κατά την επιστροφή του από την Αμερική στην Ελλάδα, ξεκίνησε το δικό του ταξίδι στις κουζίνες με έναν και μόνο στόχο: να προάγει και να διαφημίσει τα αγαθά της χώρας μας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, όμως, δεν εφησυχάζεται ποτέ. Μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης και συστήθηκε στο ευρύ κοινό, το 2010, μέσα από τον πρώτο κύκλο του «MasterChef» στο MEGA κι έκτοτε ακολούθησαν τηλεοπτικές δουλειές που συζητήθηκαν.

Ο Δημήτρης έχει πολλούς λόγους να χαμογελά πλατιά για όσα έχει ζήσει και έχει καταφέρει. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του, όμως, είναι ότι έχει αγαπηθεί την ίδια στιγμή που εκείνος ποτέ δεν ξεχνά ποια είναι η δουλειά του… η κουζίνα. Επικοινωνιακός και χαρισματικός, καταφέρνει να μεταμορφώνεται από μετρ της κουζίνας στο αγαπημένο παιδί του κόσμου -κάτι που και ο ίδιος καταλαβαίνει όταν περπατά στους δρόμους της πόλης.

Με αφορμή την παρουσία του στο «Πρωινό Μας» στο ΣΚΑΪ, αλλά και τη δική του εκπομπή «Γειτονιές στο πιάτο», ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα στο Newsbomb.gr.

Σκαρμούτσος
«Ήμουν περιθωριοποιημένος. Η επιστροφή μου στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη»

Πώς πήρες την απόφαση να είσαι σε καθημερινή live εκπομπή;

«Τη Φαίη Σκορδά την ξέρω πολλά χρόνια και θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους ανθρώπους της ελληνικής τηλεόρασης. Με πήρε το καλοκαίρι η ίδια τηλέφωνο, ήμουν προσωπική της επιλογή και δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για τη Φαίη, είναι ένας πολύ τίμιος άνθρωπος και είπα να το κάνω. Μου βγήκε σε πολύ καλό. Είναι σημαντικό να είσαι σε ένα νέο ξεκίνημα από την αρχή, με τα πάνω του και τα κάτω του. Κανείς δεν σου εγγυάται σούπερ επιτυχία από την αρχή ή σούπερ αποτυχία. Εμένα, όμως, μου αρέσει το πάλεμα, δεν είμαι άνθρωπος της ευκολίας».

Άλλωστε, δεν έχεις να αποδείξεις κάτι σε κάποιον…

«Η αλήθεια είναι αυτή. Για εμένα ήταν σημαντικό ότι πάμε να κάνουμε ψυχαγωγία. Η ιστορία των πρωινών έχει ξεφύγει. Αν μου έλεγες να βγω κάπου αλλού, που θα έκαναν και ενημέρωση και ψυχαγωγία, δεν θα το έκανα. Έχουμε δέσει με την ομάδα. Το live είναι άλλο πράγμα και το απολαμβάνω. Κάποιες φορές μου ξεφεύγουν πράγματα, αλλά τα έχω περιορίσει (γέλια)».

«Γειτονιές στο πιάτο»… Με τι κριτήρια επιλέγεις πλέον το να κάνεις μία δική σου εκπομπή;

«Θέλω να υπάρχει κάποιο νόημα για να γίνει κάτι. Η μαγειρική έχει πολυφορεθεί. Ο Έλληνας τηλεθεατής έχει λίγο βαρεθεί τη μαγειρική. Ο λόγος, λοιπόν, για να κάνεις εκπομπή είναι να κάνεις κάτι διαφορετικό και να δίνεις κάτι πίσω. Μέσα από αυτή την εκπομπή γνωρίζω καταπληκτικό κόσμο που δεν ήξερα, καταπληκτικά μέρη που δεν ήξερα και γειτονιές που δεν ήξερα. Έχω πάθει πλάκα με τους ανθρώπους, βγαίνει ο κόσμος και μας μιλάει. Η Αθήνα είναι τόσο όμορφη. Δυστυχώς, μένουμε στη γειτονιά μας και δεν ταξιδεύουμε στην πόλη μας. Η Αθήνα είναι καταπληκτική πόλη, δείτε την, ζήστε την, έχει μέρη με πολύ καλό φαγητό, τίμιο, καλές τιμές».

Γιατί όμως στα περισσότερα μαγειρικά πρότζεκτ προβάλλονται τα ίδια και ίδια μαγαζιά;

«Θέλει πολύ ψάξιμο και δουλειά για να μιλήσεις, να δεις, πρέπει να ταξιδέψεις, πρέπει να δοκιμάσεις. Εμείς έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στην έρευνα. Σίγουρα κάποια μαγαζιά είναι κοινά, όμως έχουμε βρει και πολλά ακόμη με καλό προϊόν που δεν είχαν δημοσιότητα».

«Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν Βόρεια και τους λες «πήγαινε Κερατσίνι για ψάρι» και δεν πάνε. Ή μένουν Νότια και τους λες «πήγαινε να φας παϊδάκια πολύ Βόρεια» και δεν πάνε. Πρέπει να γίνουμε ταξιδευτές στην ίδια μας την πόλη».

Έχει ακριβύνει το φαγητό έξω;

«Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν Βόρεια και τους λες «πήγαινε Κερατσίνι για ψάρι» και δεν πάνε. Ή μένουν Νότια και τους λες «πήγαινε να φας παϊδάκια πολύ Βόρεια» και δεν πάνε. Πρέπει να γίνουμε ταξιδευτές στην ίδια μας την πόλη».

Η επαφή με τον κόσμο και το ότι ο μέσος τηλεθεατής σε αγαπά τόσο, είναι για σένα επίτευγμα;

«Μου βάζεις δύσκολα, ντρέπομαι και με ξέρεις! Όλη η στάση ζωής μου είναι να είμαι όσο πιο διακριτικός γίνεται. Παίρνω πολλή αγάπη από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους ανθρώπους. Ξέρεις πόσο σπουδαίο είναι αυτό για εμένα; Είμαι ένας άνθρωπος που ήμουν για χρόνια στο περιθώριο, οπότε όταν ήρθε αυτό μου έβγαλε φοβερά συναισθήματα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!».

Γιατί ήσουν στο περιθώριο; Είχε να κάνει με το κομμάτι της εμφάνισης;

«Και γι’ αυτό και για τη στάση ζωής που είχα με εξαρτήσεις και λοιπά! Ήμουν περιθωριοποιημένος. Η επιστροφή μου στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη, η κοινωνία άλλαζε, γύρισα το 2001 και έπεσα πάνω στο κύμα της αλλαγής. Πλέον είναι πολύ ωραίο που βλέπω πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και πώς αλλάζει η κοινωνία».

Αισθάνεσαι ότι οι μάγειρες νέας γενιάς, λόγω της αναγνωρισιμότητας που μπορεί να δίνει το επάγγελμα ειδικά όταν βρίσκονται στην TV παίρνουν λανθασμένο δρόμο;

«Η αλήθεια είναι ότι το μαγειρικό κομμάτι έχει ξεφύγει. Έχει ακολουθήσει ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που εγώ τουλάχιστον έχω μάθει. Σε όλο αυτό το κομμάτι φταίμε κι εμείς, που πρωτοστατήσαμε σε αυτό το κίνημα. Εγώ δεν μπορώ να το ακολουθήσω, δεν είναι η δική μου φιλοσοφία. Θέλω να είμαι τίμιος και ανθρώπινος γιατί το φαγητό είναι καθημερινό αγαθό, κρύβει τιμιότητα και ανθρωπιά».

«MasterChef» βλέπεις;

«Δεν προλαβαίνω αλήθεια! Αν είμαι σπίτι, προτιμώ να βάλω τον Άλεξ για ύπνο. Γενικά δεν βλέπω τηλεόραση. Είναι μία εκπομπή, πάντως, που έχει γράψει ιστορία, έχει προσφέρει πολλά αλλά έχει αλλάξει και πολύ σε σχέση με αυτό που κάναμε εμείς. Και έχει να κάνει με το τι θέλουν οι τηλεθεατές. Μην ξεχνάμε ότι κάνουμε τηλεόραση και την τηλεόραση την επιλέγει ο τηλεθεατής. Αν κάναμε το πρώτο "MasterChef" τώρα, δεν θα είχε την ίδια επιτυχία. Είμαι σίγουρος…».

Τι είναι για εσένα, τελικά, η τηλεόραση;

«Είναι η παιδική μου χαρά. Θέλω να περνάω καλά. Η δουλειά μου είναι άλλη, τα λεφτά τα βγάζω από αλλού».

Κεφάλαιο παιδιά…. Είσαι σύγχρονος μπαμπάς με τους γιους σου;

«Ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο όντως! Είναι δύσκολο το να είσαι σύγχρονος γονιός. Έχω δύο παιδιά με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, ο ένας είναι 21 και ο άλλος 7! Είναι λες και έχουν μεγαλώσει σε διαφορετικούς αιώνες. Δεν καταφέρνω με επιτυχία να είμαι σύγχρονος πατέρας, έχω και τον παραδοσιακό Έλληνα γονιό μέσα μου. Ευτυχώς έχω τη Μαριέττα (σύζυγος) που εξισορροπεί τις καταστάσεις (γέλια)».

Πώς θα σε χαρακτήριζες λοιπόν;

«Ίσως ο πιο χαζομπαμπάς! Μπορούν να με κάνουν ό,τι θέλουν (γέλια). Για εμένα τα παιδιά είναι ευτυχία, είναι η μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής!».


Διαβάστε επίσης


Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν θα έκανα ξανά το MasterChef, ούτε σαν guest»

Απίστευτος διάλογος Σκορδά – Σκαρμούτσου για τον καπαμά: «Το άλλο το έχεις φάει φαντάζομαι»

Επικός διάλογος Σκορδά-Σκαρμούτσου με τον καπαμά που μαγείρεψε στην εκπομπή της

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ