Δημήτρης Μακαλιάς
Ο Δημήτρης Μακαλιάς μοιράζεται σκέψεις και όνειρα, παραδέχεται ότι του αρέσει που μεγαλώνει και κάνει τη δική του ευχή!
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο Newsbomb.gr: «Με τον ερχομό των παιδιών μου έγινα καλύτερος άνθρωπος»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς μιλά για το θέατρο, την τηλεόραση και τον ρόλο του μπαμπά

Τις τελευταίες σεζόν ισορροπεί ανάμεσα σε θέατρο και τηλεόραση, έχοντας ένα και μόνο στόχο: την επαφή και την επικοινωνία με τον κόσμο. Ο Δημήτρης Μακαλιάς, διανύοντας την καλύτερη και πιο ώριμη φάση του, απολαμβάνει τον ρόλο στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους», εκείνον στο πλευρό της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1, αλλά πολύ περισσότερο έναν ρόλο ζωής… εκείνον του πατέρα.

Μιλώντας για όλα, ο Δημήτρης μοιράζεται σκέψεις και όνειρα, παραδέχεται ότι του αρέσει που μεγαλώνει και κάνει τη δική του ευχή!

Πώς κυλά η φετινή χρονιά, στο θέατρο Λαμπέτη, με το «Σεσουάρ για δολοφόνους»;

Για εμένα αυτή η παράσταση σημαίνει πολλά. Την είδα, για πρώτη φορά, το 1999, στην Αθήνα, στο θέατρο Αποθήκη, δεν ήξερα καν τότε ότι θα γίνω ηθοποιός! Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική, ήθελα πολύ να παίξω σε αυτή την παράσταση. Είχα προσεγγίσει κατά περιόδους τους ανθρώπους που είχαν το έργο, με είχαν προσεγγίσει αντίστοιχα, αλλά για διάφορους λόγους δεν συνέβαινε. Τώρα, λοιπόν, που θα ανέβαινε ξανά το έργο, το σύμπαν συνωμότησε για να είμαι εκεί. Για εμένα είναι κάτι μοναδικό, συνδυάζω το θέατρο και τον κωμικό αυτοσχεδιασμό. Έχω διάδραση με τον κόσμο, κατεβαίνω στο κοινό, μιλάω μαζί τους, είναι κάθε βράδυ μία καταπληκτική εμπειρία.

«Σεσουάρ για δολοφόνους»
Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Είναι δώρο για εσένα ότι προσφέρεις χαμόγελα και γέλιο στον κόσμο σε τόσο δύσκολες εποχές;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει! Δεν είναι τυχαίο που έρχονται θεατές δεύτερη και τρίτη φορά να δουν το έργο. Ζούμε ένα δράμα, οπότε το κοινό θέλει να διασκεδάσει και να ξεφύγει. O κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, δεν βρίσκουμε συχνά πλέον το χαμόγελο στη ζωή μας.

Πόσο δύσκολο είναι να ανεβαίνεις στο σανίδι και να κάνεις τον κόσμο να γελά, ακόμη και τις ημέρες που εσύ ο ίδιος δεν είσαι καλά;

Είμαστε έξι άνθρωποι, ακόμη και ο ένας να μην είναι καλά, ο άλλος τον συμπαρασύρει, όπως βέβαια και το κοινό. Με μεγάλη βεβαιότητα θα πω ότι το θέατρο είναι υπέροχη ψυχοθεραπεία. Βάζεις ένα προσωπείο και φεύγεις από τη δική σου ζωή και την καθημερινότητά σου. Μπαίνεις σε μία φούσκα, μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο και λες μία ιστορία.

μακαλιάς
«Δεν είναι τυχαίο που έρχονται θεατές δεύτερη και τρίτη φορά να δουν το έργο»


Θέατρο ή τηλεόραση;

Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Είναι σαν να ρωτώ κάποιον αν θέλει να φάει μακαρόνια με κιμά ή τούρτα… Είναι άλλο είδος «φαγητού». Και τα δύο προσφέρουν θέαμα, αλλά είναι διαφορετική η πρόθεση-η διαδικασία. Για εμάς τους ηθοποιούς είναι διαφορετικό το να ανεβαίνεις στο σανίδι. Αναπνέεις αλλιώς, μιλάς αλλιώς. Αγαπώ και τα δύο πολύ, γι’ αυτό τα κάνω άλλωστε παράλληλα. Η τηλεόραση απευθύνεται σε πολύ κόσμο, μια λέξη να πεις και μπορείς να επηρεάσεις.

Κεφάλαιο παρουσίαση! Τι σημαίνει για εσένα αυτό το κομμάτι;

Το έχω κάνει πλέον αρκετές φορές… Ήμουν με τον Κρατερό Κατσούλη και την Κατερίνα Καραβάτου, μετά με την Ελένη Τσολάκη, με τη Μπέττυ Μαγγίρα. Το αγαπώ γιατί είναι ζωντανό. Μου αρέσει η καθημερινότητα, μου αρέσουν τα νέα. Από μικρό παιδί διάβαζα τα νέα στην εφημερίδα, μετά παρακολουθούσα το τι συμβαίνει στην τηλεόραση, διαβάζω πλέον συνεχώς τις ειδήσεις στο κινητό. Θέλω να είμαι ενημερωμένος, οπότε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με μαγκαζίνο μού αρέσει. Ακόμη κι αν μιλάμε για κάτι gossip, για κάποια δήλωση, μου αρέσει να ακούω, να μαθαίνω, να λέω τη γνώμη μου. Μου αρέσει και με συγκινεί η καθημερινότητα με το κοινό.

Πώς είναι η συνεργασία με τη Μπέττυ Μαγγίρα στο «I Love ΣΟΥ ΚΟΥ»;

Την θεωρώ οικογένεια, είναι από τις σπάνιες φορές που το λέω. Επικοινωνούμε με τα μάτια, δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε. Είναι ένας δικός μου άνθρωπος και νιώθω τυχερός. Ο ένας έχει βάλει τον άλλον στο σπίτι και στην οικογένειά του και αυτό είναι σπουδαίο.

Σουκου
Η ομάδα του «I Love ΣΟΥ ΚΟΥ»

Σε προβληματίζει η ανθρωποφαγία που βλέπουμε φέτος στη TV;

Όχι, είναι δείγμα των καιρών. Έγιναν οι «Άγριες Μέλισσες» και ξαφνικά όλοι άρχισαν να κάνουν σειρές εποχής. Ήταν μία μόδα. Έτσι γίνεται και με την ανθρωποφαγία. Είδαμε ότι κάτι γίνεται και κάποιοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να φέρει νούμερα, τηλεθέαση. Ο κόσμος όμως το βαρέθηκε και είμαι αισιόδοξος ότι του χρόνου τα πράγματα θα ηρεμήσουν.

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις;

Όνειρό μου είναι να ασχοληθώ με τα παιδιά στην TV. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι η ελληνική τηλεόραση δεν ασχολείται με τα παιδιά, σε ένα εκπαιδευτικό κομμάτι. Όλοι μου λένε τι ωραία ιδέα είναι αυτή, αλλά ποτέ κανείς δεν κάνει τίποτα.

Πώς είναι ο ρόλος του μπαμπά;

Αλλάζει η ζωή σου με τον ερχομό των παιδιών. Κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνουν τα παιδιά, μεγαλώνεις κι εσύ. Κι εμένα μου αρέσει να μεγαλώνω… Να βλέπω άσπρες τρίχες στο κεφάλι μου. Με τα παιδιά γινόμαστε καλύτερο άνθρωποι. Από την ημέρα που γεννιούνται, παλεύουμε να γίνουμε οι καλύτεροι εαυτοί μας. Νιώθω ότι από την ημέρα που ήρθαν στη ζωή μας τόσο ο Χάρης όσο και η μπέμπα γίναμε καλύτεροι άνθρωποι.

Έχει αλλάξει η σχέση σου με τη σύζυγό σου Αντιγόνη Ψυχράμη;

Δεν έχει αλλάξει τίποτα! Μάς προστέθηκε χαρά και ευτυχία. Αλλάζουν πράγματα, αλλά μπαίνουν αρμονικά στη ζωή. Η Αντιγόνη μετά τη γέννα των παιδιών μας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στο μυαλό μου, στα μάτια μου. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το μεγαλείο της γέννας, το μεγαλείο της γυναίκας είναι κάτι που με ξεπερνά.

Αν μπορούσες να κάνεις μόνο μία ευχή, ποια θα ήταν;

Χρόνο θα ήθελα για την οικογένειά μου… Θα ήθελα να γίνω αθάνατος και να μπορώ να είμαι μαζί τους για πάντα!

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Γκέλια στο Newsbomb.gr: Το «Ναυάγιο», το Netflix και η οικογένεια

Ο Ηλίας Βαλάσης στο Newsbomb.gr: «Το κοινό χειροκροτά τη δουλειά μας, όχι εμάς»

H Νεκταρία Γιαννουδάκη στο Newsbomb.gr για το «DΑ», τον «Σασμό» και τις «Ψυχοκόρες»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ