ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Ζούμε έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων ετών

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Ζούμε έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων ετών
«Είμαστε ενώπιον ενός βαρύ χειμώνα, και μάλιστα τον Ιανουάριο είχαμε ρεκόρ βροχοπτώσεων σχεδόν σε όλη τη χώρα», εξηγεί στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος και ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Κώστας Λαγουβάρδος: Το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας με την ονομασία «Ωκεανίς» έχει δημιουργήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές χιονοπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, ριπές ανέμου πάνω από 140 χλμ./ώρα στη Σαμοθράκη, πυκνές χαλαζοπτώσεις, καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρές καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με καταστροφές σε Κυκλάδες και Κρήτη, συνθέτουν το «παζλ» του καιρού τις τελευταίες ημέρες.

Τι συμβαίνει τελικά με τον καιρό; Πόσο συνηθισμένα έχουν γίνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας; Το Newsbomb.gr μιλά για το θέμα αυτό με τον μετεωρολόγο και ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο.

Αναφερόμενος στον καιρό των τελευταίων ημερών ο κ. Λαγουβάρδος εξηγεί πως «ο φετινός χειμώνας είναι πολύ δύσκολος κυρίως σε ό,τι αφορά τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τις πολλές και διαδοχικές κακοκαιρίες».

«Υπήρξαν επτά διαδοχικές κακοκαιρίες στις οποίες δώσαμε ονόματα από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι τώρα. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός σε συχνότητα. Έπρεπε, όμως, να δώσουμε σε όλες ονόματα, γιατί ήταν πολύ έντονες οι συνέπειές τους και μάλιστα εκδηλώθηκαν η μία πίσω από την άλλη», υπογραμμίζει ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως εκτιμά πως «είμαστε ενώπιον ενός βαρύ χειμώνα, ο οποίος έχει πολλές βροχές και μάλιστα τον Ιανουάριο είχαμε ρεκόρ βροχοπτώσεων σχεδόν σε όλη τη χώρα».

Και προσθέτει: «Ζούμε έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων ετών».

Ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνει, εξάλλου, πως εκείνο που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους μετεωρολόγους τις τελευταίες ημέρες ήταν η επιμονή των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακούστε παρακάτω τι λέει στο Newsbomb.gr για τον καιρό ο Κώστας Λαγουβάρδος:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» σε πασίγνωστη εταιρεία ρούχων - Κλείνει τα μαγαζιά της στην Ελλάδα

Εικόνες Αποκάλυψης στην Κρήτη: Θρίλερ με αγνοούμενο οδηγό – Χωριά «θαμμένα» στη λάσπη

Βίντεο – ΣΟΚ: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά

Σχετικές ειδήσεις