ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΦΣ: Ανεφάρμοστη η Υπουργική Απόφαση για τα ΜΗΣΥΦΑ

ΠΦΣ: Ανεφάρμοστη η Υπουργική Απόφαση για τα ΜΗΣΥΦΑ

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητούν οι φαρμακοποιοί, μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία καθορισμού λιανικής τιμής για τα Μη (υποχρεωτικώς) Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) χαρακτηρίζει ανεφάρμοστη και απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση. Στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον κ. Ξανθό, καθώς και στην παρέμβασή του στη Βουλή, είχε τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να αναγράφεται η ενδεικτική λιανική τιμή στις συσκευασίες κατά τρόπο αυθαίρετο και αδιευκρίνιστο από τους παραγωγούς.

«Με τον τρόπο αυτό οι φαρμακοποιοί εμμέσως δεσμεύονται για τιμές που οι παραγωγοί έχουν αναγράψει, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι η χονδρική τιμή» επισημαίνει ο ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν δε ότι οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ θα οδηγηθούν σε αυξήσεις, «παρά τη διαφαινόμενη αγωνία του Υπουργείου να υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος μέσω του ΕΟΦ».

Ο ΠΦΣ απορρίπτει την Υπουργική Απόφαση ως επιζήμια για τη δημόσια υγεία και δηλώνει πως θα δημοσιεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αυξήσεις στα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται.

Σχετικές ειδήσεις