ΥΓΕΙΑ

Πόνοι στις αρθρώσεις: Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Πόνοι στις αρθρώσεις: Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Τρέχουμε καθημερινά για να τα προλάβουμε όλα!

Οι υποχρεώσεις γεμίζουν ασφυκτικά το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο θα έπρεπε και να παραμελούμε την υγεία μας.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να μην αγνοούμε τους πόνους και τα «σημάδια» που μας στέλνει το σώμα μας. Για παράδειγμα, οι πόνοι στους ώμους ή την πλάτη μπορούν να είναι ενδείξεις για κάτι πιο σοβαρό.

Μπορεί να οφείλονται σε τραυματισμούς, του οποίος δεν πρέπει να προσπερνάμε, καθώς μακροπρόθεσμα ενδέχεται να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα στις αρθρώσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τους ειδικούς και να συμβουλευόμαστε τον ορθοπεδικό μας, προκειμένου να τους αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια.

Τι μπορεί να σημαίνουν οι πόνοι στις αρθρώσεις;

Οι ενοχλήσεις που αισθανόμαστε μπορεί να μην αποτελούν ανησυχητικό σημάδι που οφείλεται σε κάποιον μικροτραυματισμό, ενδέχεται όμως και να «μαρτυρούν» αρθρίτιδα. Και μπορεί να μην υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπισή της, όμως σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς μπορούν να ανακουφιστούν απλώς αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους.

Τι ακριβώς όμως είναι η αρθρίτιδα και πώς εκδηλώνεται; Πρόκειται για μία φλεγμονή, η οποία εκδηλώνεται με δυσκαμψία ή με ευαισθησία στις αρθρώσεις. Η πιο κοινή μορφή της είναι η στεοαρθρίτιδα, η οποία προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, ο οποίος μπορεί να επιδεινώνεται όταν κάνετε ορισμένες δραστηριότητες. Ακόμη δεν είναι γνωστό τι προκαλεί την εμφάνισή της. Παρόλα αυτά, ανάμεσα στα αίτιά της κάποιοι υποστηρίζουν πως βρίσκονται κληρονομικοί παράγοντες.

Η καταπόνηση των αρθρώσεων σε κάθε περίπτωση συνδέεται με κάθε είδος οστεοαρθρίτιδας. Για αυτό και είναι σημαντικό από νεαρή ηλικία να φροντίζουμε τις αρθρώσεις μας και να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε το πρόβλημα;

Το πρώτο βήμα είναι η διατήρηση του σωματικού μας βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, για να μην επιβαρύνουμε τις αρθρώσεις μας. Ακόμα και η απώλεια μερικών κιλών μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα και να μειώσουμε τον πόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι φυσικά η γυμναστική.

Η άσκηση είναι εξίσου σημαντική για την διατήρηση της υγείας των αρθρώσεών μας. Δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για να περιοριστούν οι σωματικές μας δραστηριότητες, με το φόβο ότι μπορεί να προκληθεί κάποια πιο σοβαρή βλάβη. Για παράδειγμα, η αερόβια άσκηση όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο μπορούν να αυξήσουν την αντοχή και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης να βελτιώσουν τη μυϊκή δύναμη και μάζα και την οστική αντοχή. Φυσικά, το κολύμπι θεωρείται ο ιδανικός τύπος άσκησης για όσους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, καθώς το νερό είναι ιδιαιτέρως φιλικό για τις αρθρώσεις.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής. Το Κλινικά Μελετημένο ALTION Osteo βοηθάει αποδεδειγμένα τις αρθρώσεις. Και αυτό διότι μεταξύ των ευεργετικών συστατικών του περιέχει L -καρνιτίνη ενισχύει τη μυϊκή δύναμη γύρω από την περιοχή των αρθρώσεων καθώς και βιταμίνη C που συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων!

m1

Έτσι, είναι πιο εύκολο από ποτέ να φροντίσουμε την υγεία των αρθρώσεων σας, απλώς καταναλώνοντας ένα φακελάκι ALTION Osteo* καθημερινά!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84197/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.
***VI-80520-ALTION-12/2018