ΥΓΕΙΑ

Προσλήψεις τραυματιοφορέων και ανανέωση συμβάσεων εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Προσλήψεις τραυματιοφορέων και ανανέωση συμβάσεων εξετάζει το υπουργείο Υγείας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
INTIME NEWS

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων. Οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη (03/09/2019) στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, για τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού.

Οι τραυματιοφορείς ζήτησαν από τον κ. Κοντοζαμάνη την άμεση πρόσληψη τραυματιοφορέων, καθώς και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί «επιβεβλημένη την ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ». «Ανανέωση», όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, «που θα αφορά και τους 4.000 εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη δημόσια Υγεία». Ζήτησαν, επίσης, επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η σχολή του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων, οι οποίοι αποτελούν την πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα υγείας και θα γίνουν προσλήψεις, όπως είπε. Για τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός είπε πως «εξετάζεται με το υπουργείο Εργασίας ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης».

Τέλος, σε νέα συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα ένταξης στα ΒΑΕ και επαγγελματικής αναβάθμισης των τραυματιοφορέων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις