ΥΓΕΙΑ

ΔΕΘ 2019: Ο Βασίλης Κικίλιας στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2019: Ο Βασίλης Κικίλιας στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Δωρεάν σπιρομετρήσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων
INTIME NEWS

Με το μήνυμα «Εκστρατεία ζωής - Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή» συμμετέχει για πρώτη φορά με δικό του σταντ ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 84η ΔΕΘ. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια στο σταντ του ΙΣΘ στο περίπτερο 15, το Σάββατο (07/09/2019), στις 14:30.

Στη συνέχεια, θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο, Νίκο Νίτσα και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΘ για όλα τα θέματα υγείας στη Θεσσαλονίκη, σε σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου.

«Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και για πρώτη χρονιά ο ΙΣΘ θα έχει παρουσία με δικό του χώρο στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. Η καμπάνια μας με τίτλο "Εκστρατεία Ζωής - Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή" θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις: ενημέρωση για θέματα πρόληψης (Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ). Ενημέρωση για την αναγκαιότητα και ασφάλεια των εμβολιασμών (ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ). Ενημέρωση για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος και όλων των καπνικών προϊόντων, καθώς και συμβουλές για τη διακοπή τους (ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ)» ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Νίτσας. Ο ίδιος έχει προσκαλέσει στο σταντ του Συλλόγου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις προσπάθειες του επιστημονικού κόσμου για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, στο σταντ του ΙΣΘ θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις, καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για θέματα δημόσιας υγείας, σχετικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς επίσης και των καρκίνων του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού και του προστάτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις