ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων στην Υγεία

Κικίλιας: Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων στην Υγεία
ΥΠ.ΥΓ.

Για τη βιομηχανία της Υγείας στη χώρα μας και τη στόχευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να «επανασυστήσει» την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή μέσα από το τρίπτυχο «Επενδύσεις - Μείωση φορολογίας - Νέες θέσεις εργασίας», μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (4th EU-Arab World Summit).

Ο κ. Κικίλιας, στην ομιλία του με τίτλο «The Ever Growing Healthcare Industry», αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Υγείας, ως προτεραιότητα του Υπουργείου. «Από τις πρώτες μέρες δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανόρθωση της κοινωνίας. Επενδύσεις για να στηρίξουμε τη Δημόσια Υγεία, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, καλώντας τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των χωρών της Συνόδου, να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό.

«Άλμα ανάπτυξης»

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για απουσία διαρθρωτικών μέτρων, επισημαίνοντας την αναποτελεσματικότητα του clawback.

«Στον πρώτο μας νόμο που ψηφίστηκε πριν δέκα μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάναμε “ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά”. Ένα άλμα ανάπτυξης μεγαλύτερο από τη φθορά του clawback. Ποιο είναι το άλμα ανάπτυξης; Κίνητρα επενδύσεων για τις εταιρείες. Δυνατότητα σε όσες εταιρείες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback. Μετατρέπουμε το clawback από αντι-αναπτυξιακό “ψαλίδι” σε επενδυτικό εργαλείο για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας» υποστήριξε.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, μιλώντας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας στις 16/10/2019, απέρριψε ρητά κάθε προσπάθεια παρουσίασης του clawback ως «επενδυτικού εργαλείου» που μπορεί να προσφέρει καλές θέσεις εργασίας, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο. Η φαρμακοβιοχαμηνία θεωρεί ότι ο χαρακτήρας του clawback μόνο αντιαναπτυξιακός μπορεί να είναι και γι’ αυτό επιμένει στην κατάργησή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις