ΥΓΕΙΑ

Τα παιδιά κάθε ηλικίας χρειάζονται αντηλιακό;

Τα παιδιά κάθε ηλικίας χρειάζονται αντηλιακό;
Photo by BARBARA RIBEIRO from Pexels

+ πώς να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό

Για την καλύτερη προστασία του παιδιού από τον ήλιο, το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζετε στην επιδερμίδα περίπου 15 έως 30 λεπτά πριν από το μπάνιο.
Μην ξεχνάτε να βάζετε αρκετή ποσότητα αντηλιακού στα αυτιά, τα χέρια, τα πόδια, τους ώμους και την περιοχή πίσω από το λαιμό.

Ανανεώστε το αντηλιακό περίπου κάθε 2 ώρες και κάθε φορά που το παιδί ιδρώνει ή κολυμπά. Το νερό αντανακλά και εντείνει τις ακτίνες του ήλιου, έτσι τα παιδιά χρειάζονται προστασία που διαρκεί. Τα αντηλιακά που είναι ανθεκτικά στο νερό μπορεί να διαρκέσουν έως και 80 λεπτά και μερικά είναι επίσης ανθεκτικά και στον ιδρώτα. Ανεξάρτητα από την ανθεκτικότητα του αντηλιακού στο νερό , φροντίστε να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό όταν τα παιδιά βγαίνουν από τη θάλασσα.

Κάθε παιδί χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά σε όλα τα παιδιά και ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματος, να φορούν αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.

Η συνεχής χρήση αντηλιακού με SPF 30 ή μεγαλύτερη και ο περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο θα μειώσει τον κίνδυνο βλάβης του δέρματος και θα διδάξει στα παιδιά πώς πρέπει να προστατεύονται σωστά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Όταν αγοράζετε αντηλιακό, υπάρχουν τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να ελέγχετε:

  • να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο
  • να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB
  • να είναι αδιάβροχο ώστε να προστατεύει τα παιδιά ενώ βρίσκονται στο νερό για 40-80 λεπτά.

Πηγή: kidshealth.org