ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Καστοριάς: Δωρεά μηχανημάτων από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Νοσοκομείο Καστοριάς: Δωρεά μηχανημάτων από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, παρέδωσε αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη (14/07/2020).

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών, αποτελούμενη από τη γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, τη βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, τη βουλευτή Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα και τη βουλευτή Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, παρέδωσε έναν κλίβανο αποστείρωσης χωρητικότητας 400 λίτρων και ένα σταθμό ψηφιακής ανάλυσης ακτινογραφιών.

Η απόφαση της στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς ελήφθη ήδη από τον Απρίλιο του 2020, όταν η περιοχή δεχόταν βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Τότε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές, αποφάσισαν με προτροπή του Αλέξη Τσίπρα, να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν. Επίσης, λήφθηκαν υπόψη οι σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς, κατόπιν συνεννόησης με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και τον διοικητή του.

Κατά την επίσκεψή της, η αντιπροσωπεία των βουλευτών ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δύο νέων μηχανημάτων και για τους τρόπους με τους οποίους ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ επισημάνθηκε από τη διοίκηση ότι η συγκεκριμένη δωρεά είναι η μεγαλύτερη έως τώρα που έχει δεχθεί η νοσοκομειακή μονάδα.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε: «Θελήσαμε να δοθεί το στίγμα από τον πολιτικό κόσμο, ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι αυτό που μας στηρίζει σε τέτοιες περιόδους. Έτσι, η σημερινή μας παρουσία εδώ είναι συμβολική και ουσιαστική. Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε, είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Όρθιοι", αν κάτι συμβολίζει, δεν είναι άλλο παρά η ουσία και οι πολιτικές στήριξης και ανάκαμψης των συμπολιτών μας. Ούτε τυπικότητες ούτε χειροκροτήματα».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός για την έξαρση κρουσμάτων: Plan B με νέα περιοριστικά μέτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr