ΥΓΕΙΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η χρήση ουσιών μέσα στην πανδημία – Επίσκεψη Ράπτη στο ΚΕΘΕΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η χρήση ουσιών μέσα στην πανδημία – Επίσκεψη Ράπτη στο ΚΕΘΕΑ
Υπ.Υγ.

Με το πρόβλημα της χρήσης ουσιών να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις εν μέσω πανδημίας και μακρών lockdown, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, την Τρίτη (30/03/2021).

Η Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε χθες το Βραδινό Πρόγραμμα Απεξάρτησης, το οποίο λειτουργεί για εργαζόμενους και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών. «Η απεξάρτηση δεν είναι μια διαδικασία με ουδέτερο πρόσημο που περιορίζεται στην αποχή από τη χρήση ουσιών» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «η απεξάρτηση είναι το μεταβατικό στάδιο προς μια παραγωγική ζωή, με ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Για αυτό και αποφάσισα να επισκεφθώ το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, μια Δομή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η οποία είναι προσανατολισμένη στην εργασιακή επανένταξη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δίνουν και κερδίζουν καθημερινά τη μάχη κατά της εξάρτησης». Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των μελών του, συνεργαζόμενο με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και εξασφαλίζοντας θέσεις φοίτησης και υποτροφίες για τα μέλη του.

Η υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, ψυχίατρο Χρήστο Λιάπη, τον Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Βασίλη Γκιτάκο, καθώς και τον υπεύθυνο του προγράμματος Παναγιώτη Χαλδαίο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήρε το έργο του Προγράμματος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ και καταβάλλει προσπάθειες για ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ωφελούμενους – οι οποίοι προσέρχονται απόγευμα, γιατί το πρωί είναι στις δουλειές ή στις σχολές τους – και με το προσωπικό, ενώ περιηγήθηκε στο χώρο, ένα νεοκλασικό αναπαλαιωμένο κτήριο, με χώρους εστίασης, συγκεντρώσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων.

«Η πρόληψη, η απεξάρτηση και η επανένταξη είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα που διαθέτουμε για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, το οποίο, εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία της COVID-19, λαμβάνει καθημερινώς ανησυχητικές διαστάσεις» τόνισε η υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «η Πολιτεία στηρίζει τους χρήστες και τις οικογένειές τους προσφέροντας ποιοτικά δημόσια και δωρεάν προγράμματά, προσβάσιμα σε όλους και διαμορφώνοντας πολιτικές ένταξης και όχι αποκλεισμού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Σταμπουλίδης στο Newsbomb.gr: Άνοιγμα με SMS στο 13032 - Περιμένουμε τους ειδικούς