ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους

Εμβολιασμοί: Τι αλλάζει με την ποινή αλλαγής του ραντεβού – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους

Αλλαγές στη διαδικασία των εμβολιασμών για όσους αλλάζουν τα ραντεβού τους ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους – Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους νέους 15-17 ετών

Αλλαγές στην ποινή που ίσχυε για όσους άλλαζαν περισσότερες από δύο φορές το ραντεβού του εμβολιασμού του ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προαναγγέλλοντας και την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ο κ. Θεμιστοκλέους από σήμερα, Τρίτη, «καταργείται η ποινή των έξι ημερών μπλοκαρίσματος που είχαμε, σε περίπτωση που κάποιος άλλαζε περισσότερες από δυο φορές το ραντεβού».

«Άρα από αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) δεν υπάρχει καμία ποινή μπλοκαρίσματος» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας ανακοίνωσε ότι «μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer θα ανοίξει την Πέμπτη 15 Ιουλίου».

Όπως εξήγησε το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και «το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί».

Ραντεβού θα μπορεί να κλείνεται και στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία «προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού».

Διευκρινίστηκε, δε, ότι «τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό των εφήβων κατά του κορονοϊού ελήφθη καθώς «ο κίνδυνος από τη νόσηση αυτών των ηλικιών είναι μικρός αλλά υπαρκτός»

«Και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι και σε αυτές τις ομάδες ηλικιών υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν υποκείμενα νοσήματα, άρα και αυξημένο κίνδυνο από τη νόσηση» συμπλήρωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Εξήγησε, τέλος, ότι «το κύριο χαρακτηριστικό όμως αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά, όπως γνωρίζετε, του ιού στο περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βρίσκονται και άτομα ευάλωτα ή και ανεμβολίαστα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή