ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσει όλο το 24ωρο - «Είναι έκθετοι, εάν κινδυνέψουν παιδιά»

Παίδων Πεντέλης
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί.
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία Ελπίδα: «Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα το βράδυ, πώς θα φθάσουν στο κέντρο» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναγκαία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» κρίνει την επιστροφή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στην 24ωρη εφημερία του, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σε συνδυασμό με την αναβολή των εμβολιασμών που επρόκειτο να διενεργηθούν σήμερα και αύριο στο νοσοκομείο, αναδεικνύεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης ήταν λανθασμένη, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (23/01/2022) ότι, λόγω της κακοκαιρίας και με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στον εμβολιασμό των παιδιών, οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1 στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας». Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

«Η κυβέρνηση έκλεισε την 24ωρη εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην "καρδιά" του χειμώνα, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στην Πεντέλη κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιονίζει συχνά. Η Βορειοανατολική Αττική έμεινε χωρίς Παιδιατρικό Νοσοκομείο, με μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των παιδιών στα δύο άλλα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής. Στα δύο Παιδιατρικά Νοσοκομεία Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐα Κυριακού, η αναμονή των παιδιών αυτές τις ημέρες λόγω της κατάργησης της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης αυξήθηκε κατά πολύ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «δεν είναι καινούρια τα σχέδια της κυβέρνησης, για κατάργηση του Παίδων Πεντέλης. Πριν από δύο μήνες, σχεδίαζαν τη μετατροπή του σε Ξενώνα Φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών με Εισαγγελική εντολή, τα οποία βρίσκονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Τώρα, λοιπόν, που αναδεικνύεται ο λανθασμένος σχεδιασμός λόγω των καιρικών συνθηκών αφού τα ραντεβού εμβολιασμού αναβλήθηκαν λόγω χιονόπτωσης, καλούμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσει όλο το 24ωρο, όπως ήταν προγραμματισμένο πριν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης. Είναι έκθετοι εάν κινδυνέψουν παιδιά. Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα το βράδυ, πώς θα φθάσουν στο κέντρο;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν έχει κλείσει ποτέ λόγω κακοκαιρίας

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν πως ως τώρα όλα τα χρόνια το νοσοκομείο παρά την γεωγραφική του θέση δεν έχει κλείσει ποτέ "λόγω κακοκαιρίας" κι επιμένουν στην επάνοδό του στις 24ωρες γενικές εφημερίες από σήμερα Δευτέρα 24/1. Όλα τα παραπάνω κωμικοτραγικά, αποδεικνύουν περίτρανα πως οι εμβολιασμοί (που έτσι κι αλλιώς γίνονταν όλους τους προηγούμενους μήνες) ήταν απλά ένα πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος είναι η οριστική διάλυση του Παίδων Πεντέλης, δηλαδή του ενός από τα μόνο τρία Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, επειδή έτσι προστάζουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που θεωρούν "φιλέτο" την παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διατάζουν να μείνει τελείως κλειστό το νοσοκομείο Δευτέρα 24/1 και Τρίτη 25/1 χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς γενική εφημερία, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να απαιτούν να εφημερεύσουν σήμερα 24/1. Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τραγικό για τα επείγοντα Παιδιατρικά περιστατικά. Άμεσα, σήμερα, τώρα, να επανέλθει το Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 για την Αττική

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών - Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα