ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ρίου: Γέμισε η παιδιατρική κλινική - Νοσηλεύονται βρέφη

νοσοκομείο Ρίου
Τουλάχιστον 400 παιδιά πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία το τριήμερο των Χριστουγέννων
EUROKINISSI

Το 100% πλησιάζει η πληρότητα στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με την προσέλευση παιδιών να έχει αυξηθεί κατά 70%. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και βρέφη κάτω του έτους, με σοβαρά συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Αναστασία Βαρβαρήγου, μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα, εξαιτίας του μείγματος ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού. Σύμφωνα με την ίδια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται αρκετά βρέφη σε σοβαρή κατάσταση.

«Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ περισσότερο τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων» ανέφερε. Τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο τριήμερο των Χριστουγέννων, δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Τουλάχιστον 30 παιδιά εισήχθησαν με ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις. Ένα 60% παρουσίαζε γρίπη. Ένα πολύ μικρό ποσοστό παρουσίαζε Covid-19 λοίμωξη και είχαμε και πάρα πολλά παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Έχουμε πάρα πολλά βρέφη, γύρω στο 80%. Η κλινική μας νοσηλεύει αυτή τη στιγμή βρέφη, κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία μερικά κιόλας είναι σε μέτρια έως και σοβαρή κατάσταση. Έχουμε πνευμονίες, έχουμε μία πληρότητα της κλινικής που αγγίζει το 100%. Οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί γιατροί εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες» τόνισε.

Η κυρία Βαρβαρήγου συνέστησε στους γονείς, να επικοινωνούν με τον παιδίατρο όταν το παιδί τους εμφανίσει υψηλό πυρετό και αυτός θα κρίνει εάν υπάρχει ανάγκη να το δει ή να πάει σε νοσοκομείο. Τέλος, τόνισε ότι «τα παιδιά που παρουσιάζουν σημεία ίωσης να μένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν βόλτα, γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί να κολλήσει κάτι άλλο ή να πάθει κάποια επιπλοκή, αλλά κυρίως τα άλλα παιδάκια και οι ευπαθείς ομάδες των ενηλίκων να κολλήσουν την ίωση ή τη μικροβιακή λοίμωξη και να αυξάνεται με αυτό τον τρόπο η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα του πληθυσμού».

Διαβάστε επίσης:

Κριτήρια στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες από 1/1/2023

Χριστούγεννα στα Επείγοντα των νοσοκομείων Παίδων- Αναμονή και ιώσεις