ΥΓΕΙΑ

Αιφνίδιος θάνατος: Επέκταση του δικτύου εξωτερικών απινιδωτών σε όλη τη χώρα

απινιδωτής
Ενημέρωση του κοινού για την υγεία της καρδιάς
AP

Τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για το 2024, παρουσίασε ο πρόεδρός της, Γιώργος Κοχιαδάκης. 

Τα σύγχρονα και επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για ειδικούς και ειδικευομένους στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διευρύνται το 2024, όπως και τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο της Εταιρείας. Σε κοινωνικό επίπεδο, η ενημερωτική καμπάνια για τον Αιφνίδιο Καρδιακό Θάνατο, συνεχίζεται και το νέο έτος σε συνεργασία με την Πολιτεία, έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ σε συνδυασμό με επέκταση του δικτύου εξωτερικών απινιδωτών σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργος Κοχιαδάκης, πρόεδρος της ΕΚΕ, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας. Κατά τον χαιρετισμό του, επισήμανε ακόμη τη σημασία των επιστημονικών συναντήσεων και εκτός Αττικής-Θεσσαλονίκης, με την πραγματοποίηση των Περιφερειακών Καρδιολογικών Συνεδρίων που έχουν τον διττό στόχο, αφενός να εκπαιδεύσουν και να μεταφέρουν επίκαιρη γνώση στους ιατρούς της περιφέρειας, αφετέρου να ενημερώσουν το κοινό για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων και την υγεία της καρδιάς, κάτι που θα συνεχιστεί εκτεταμένα και το 2024.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κ. Τούτουζας, ο τέως Πρόεδρος κ. Κανακάκης, ο ταμίας κ. Ν. Καυκάς, τα μέλη του Δ.Σ. κα Α. Μαυρογιάννη, κ. Κ. Παπαδόπουλος, Ν. Πατσουράκος, Α. Στεφανίδης και ο εκπρόσωπος των ειδικευομένων κ. Γ. Καχριμανίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Γ. Σιάσος, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Καθηγητής κ. Μπούμπας, ο Καθηγητής κ. Κ. Τσιούφης, Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρόεδρος ΕΚΕ, οι Καθηγητές κ.κ., Φιλιππάτος, Μπ. Βλαχόπουλος, ο Αν. Καθηγητής, Α. Τρίκας και ο κ. Δ. Τούσουλης, οι πρώην πρόεδροι της ΕΚΕ, κ.κ. Παπαστεριάδης, Καλλικάζαρος και Φούσας και Διευθυντές Καρδιολογικών Κλινικών Νοσοκομείων της Αττικής. Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, καθώς παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σενετάκης, οι βουλευτές κ.κ. Λιβανός, Γκολιδάκης και Γιόγιακας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ασκητής.

Σχετικές ειδήσεις