ΥΓΕΙΑ

Χίος: 48χρονος πέθανε γιατί το ασθενοφόρο άργησε 1 ώρα

Χίος: 48χρονος πέθανε γιατί το ασθενοφόρο άργησε 1 ώρα

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται γι άλλη μία φορά, οι ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων, όπως καταγγέλει ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Χίου που παρανομώντας μπήκε σε άλλο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί ο τραυματίας.

Ένας 48χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, ξεψύχησε αβοήθητος στην άσφαλτο, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο της Χίου, γιατί το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν στα Ψαρρά γι άλλη διακομιδή.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου μαζί με γιατρούς του νοσοκομείου, πήραν ένα άλλο ασθενοφόρο, παραβαίνοντας τις σχετικές οδηγίες, και έφτασαν τελικά στον τόπο του ατυχήματος, αλλά ήταν ήδη αργά για τον 48χρονο όταν πια εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Γιώργος Επιτροπάκης «ο τραυματίας ήταν 50 λεπτά στον τόπο του ατυχήματος. Πήραμε ένα ασθενοφόρο, μπήκαμε μέσα και πήγα και εγώ μαζί τους για να τους καλύψω νομικά τους ανθρώπους , να πάμε να πάρουμε το περιστατικό.

Και σαν διοικητής δεν είχα δικαίωμα να το κάνω, αλλά το κάναμε διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα αφήναμε στο δρόμο έναν άνθρωπο που ήταν τραυματισμένος.

«Τρέμουμε όταν βραδιάζει, γιατί τα λειτουργικά κενά μπορεί να αποβούν μοιραία, συνέχισε ο διοικητής. Οχήματα υπάρχουν, δεν υπάρχουν όμως οι οδηγοί και οι διασώστες.

Είναι δραματική κατάσταση. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο νησί, να έχει ένα ασθενοφόρο το οποίο όταν είναι σε κάποια διακομιδή να μην καλύπτεται από άλλο ασθενοφορο γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα; Όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά ή λειτουργεί υπό πίεση γίνται και λάθη και παραλείψεις. Το ένα κακό φέρνει το άλλο».

Πηγή: onmed.gr