ΥΓΕΙΑ

Μεταφορά βασικών τομέων του «Αμ. Φλέμιγκ» στο Σισμανόγλειο

Μεταφορά βασικών τομέων του «Αμ. Φλέμιγκ» στο Σισμανόγλειο

Συνεχίζεται η διαδικασία πλήρους ενοποίησης του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» με το Σισμανόγλειο, με τη μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα και του Νεφρολογικού Τμήματος του πρώτου στο δεύτερο.

Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, και τη συμμετοχή του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Σταύρου Πεντέα, της διοικήτριας των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ», Δέσποινας Τσαγδή, και των υποδιοικητών, Γεωργίου Σμέρου και Ζωής Ρακοπούλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα δεδομένα που παρουσίασε η διοίκηση των νοσοκομείων και αποφασίστηκαν τα εξής:

α. Να εξεταστεί η επαναδιαπραγμάτευση του μισθίου που καταβάλλει το νοσοκομείο «Φλέμιγκ» στο Πανεπιστήμιο.

β. Να μεταφερθεί άμεσα ο Χειρουργικός Τομέας και το Νεφρολογικό Τμήμα του «Φλέμιγκ» στο Σισμανόγλειο, το οποίο διαθέτει σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ανενεργές.

γ. Η προοπτική μεταφοράς δύο Ψυχιατρικών τμημάτων από το ΨΝΑ στα πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-αποασυλοποίησης στο «Φλέμιγκ».

δ. Η Προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέως πασχόντων στο «Φλέμιγκ».

ε. Η προοπτική λειτουργίας Τακτικών Εξωτερικών του ενοποιημένου Νοσοκομείου στο «Φλέμιγκ».

στ. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του «Μπόμπολα» και η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Υγείας Πεντέλης.

ζ. Να επισπευσθεί η έκδοση του νέου ενοποιημένου οργανισμού των Νοσοκομείων.

Με τη μεταφορά βασικών τομέων του, το «Αμαλία Φλέμιγκ» αποδυναμώνεται σε μία χρονική στιγμή, που έχει χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος Έμπολα, χαμηλής ωστόσο υποψίας. Στο ενδεχόμενο δε να μπει «λουκέτο» σταδιακά στο νοσοκομείo έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, είχε δηλώσει σχετικά: «Ως γνωστόν το Νοσοκομείο 'Αμ. Φλέμιγκ' επελέγη ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νοσηλεία περιστατικών που τυχόν θα προσβληθούν από ιό Έμπολα. Προ ημερών όμως συνέβη το εξής απίθανο: ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στην 1η ΔΥΠΕ να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο 'Αμ. Φλέμιγκ'!

Επισημαίνουμε ότι στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο 'Αγ. Ανάργυροι' παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο. Ευελπιστούμε να επικρατήσει η σύνεση».

Σχετικές ειδήσεις