ΥΓΕΙΑ

Πρέσβης πασχόντων από αιμοσφαιρινοπάθειες ο Κεφαλογιάννης

Πρέσβης πασχόντων από αιμοσφαιρινοπάθειες ο Κεφαλογιάννης

Επίσημος πρέσβης των πασχόντων από αιμοσφαιρινοπάθειες θα είναι για το 2015 ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αποδεχόμενος τον τίτλο που του απέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των νόσων αυτών, τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου όσο και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αιμοσφαιρινοπάθειες μπορεί να είναι σχετικά σπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως είναι ιδιαίτερα κοινές στη λεκάνη της Μεσογείου και για αυτό το λόγο θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τα κράτη-μέλη της περιοχής, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα προκειμένου να παραβλέψουμε τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Θεωρώ ύψιστη υποχρέωση μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως αυτών που πάσχουν από αιμοσφαιρινοπάθειες».