ΥΓΕΙΑ

Κέντρο Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας

Κέντρο Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζει το νέο Κέντρο Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας.

Το νέο Κέντρο Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας στελεχώνεται από διεπιστημονική ιατρική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν παιδίατροι, ενδοκρινολόγοι, διατροφολόγοι και ψυχολόγοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνολικά το σημαντικό πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Το νέο κέντρο λειτουργεί κάθε δεκαπέντε ημέρες και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.

Η παχυσαρκία επηρεάζει αρνητικά την υγεία, οδηγεί στη μείωση του προσδόκιμου ζωής και συντελεί στην εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης νόσων και ιδιαίτερα καρδιοπάθειας, διαβήτη τύπου 2, αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, οστεοαρθρίτιδας και ορισμένων μορφών καρκίνου. Θεωρείται αποτέλεσμα της αυξημένης πρόσληψης τροφών σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής άσκησης και τη γενετική προδιάθεση, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις ευθύνονται ενδοκρινικές διαταραχές, φάρμακα ή και ψυχικές νόσοι.

«Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών δεν μπορούσαν να αγνοήσουν την απειλητική, για την υγεία των παιδιών και ιδίως των εφήβων, αύξηση της παχυσαρκίας, η οποία πλέον αγγίζει τα όρια της επιδημίας. Με δεδομένη τη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, σε κάθε τους βήμα, προχωρήσαμε στη δημιουργία του νέου κέντρου Πρόληψης Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε αυτό το δύσκολο πρόβλημα συλλογιστικά και ολιστικά», δήλωσε ο κ. Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να κλείσετε το ραντεβού σας στο νέο κέντρο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Tο ανανεωμένο πρόγραμμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών προσφέρει τη δυνατότητα στους γονείς να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους με ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικότητων.