ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ-Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη: Βιβλιάριο υγείας και περίθαλψη σε όλα τα προσφυγόπουλα

ΙΣΑ-Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη: Βιβλιάριο υγείας και περίθαλψη σε όλα τα προσφυγόπουλα

Βιβλιάριο υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για παιδιά προσφύγων προβλέπει το πρόγραμμα «We Care», το οποίο ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και την υποστήριξη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το πρόγραμμα αφορά σε βρέφη, παιδιά και εφήβους ηλικίας έως 16 ετών, και παρέχει δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό όπου απαιτείται, από κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για νοσηλεία, θα γίνεται διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Παράλληλα, έχει προβλεφθεί βιβλιάριο υγείας, για κάθε παιδί προσφύγων, στο οποίο θα καταγράφεται αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό, καθώς και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Το βιβλιάριο έχει συνταχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα αποτελεί την «ταυτότητα υγείας» του παιδιού.

Οι δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, με στόχο να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δυο κινητών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων με υλικά, γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίες σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους θα επισκέπτονται περιοχές όπου καταλύουν οι πρόσφυγες. Επίσης, έχει προβλεφθεί να παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σε κάθε παιδί προσφυγικής οικογένειας που βρίσκεται στην πατρίδα μας. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζονται, για τους ανήμπορούς και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει βρεθεί στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας ενώ από την πρώτη στιγμή προσέφερε τις υπηρεσίες του στην αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων».

Σχετικές ειδήσεις