ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Με κλωτσιές και μπουνιές! Εστω…

Με κλωτσιές και μπουνιές! Εστω…

Επεσε πολύ ξύλο. Εδώ ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε το αυτομαστίγωμα. Δε θα «δέρναμε» Γιώργο και Αντώνη που έφεραν τη χώρα –και την υφήλιο ολόκληρη- όχι στο παρά πέντε αλλά στο και πέντε, μόνο και μόνο για να μας φορέσουν πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο;

Εστω κι έτσι, όμως. Εστω και με πολύ ξύλο, καταφέραμε να καταλήξουμε στο αυτονόητο: να επιλέξουμε για πρωθυπουργό την προφανή επιλογή. Έναν άνθρωπο που και το αντικείμενο γνωρίζει και την εμπειρία διαθέτει για να απομακρύνει τη χώρα από το χείλος του γκρεμού. Ας είναι και για μερικά εκατοστά. Γιατί οι άλλοι μόνο προς τον Καιάδα μας έσπρωχναν τόσο καιρό…

Χάσαμε, βέβαια, πολύ χρόνο μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό το αυτονόητο. Και ο χρόνος είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουμε. Φαίνεται, όμως, ότι –τουλάχιστον- καταλήξαμε με το σωστό τρόπο. Με μια συμφωνία κυρίων που μοιάζει ότι παρέχει τα εχέγγυα να κάνει ο Λ. Παπαδήμος αυτά τα βήματα που εναγωνίως περιμένουμε (και που τα έχουμε γράψει στο newsbomb.gr ήδη από τη Δευτέρα το πρωί):

  1. Δε θα υποχρεώνει τον νέο πρωθυπουργό να λειτουργεί ως κηδεμονευόμενος του Γιώργου, του Αντώνη και του –άλλου- Γιώργου. Δε θα τους ρωτάει και για να πάει στην τουαλέτα. «Προσυπέγραψαν» ένα πολιτικό πλαίσιο. Αυτό φτάνει. Τα άλλα ας τα αποφασίσει μόνος του ο Παπαδήμος.
  2. Δε του βάζει θηλιά στο λαιμό ένα απόλυτα προσδιορισμένο και εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο ζωής. Ετσι, θα μπορεί να εμφανιστεί στα διεθνή φόρα έχοντας ουσιαστική πρωθυπουργική δικαιοδοσία. Αλλά, και εντός συνόρων, δε θα έχει να αντιμετωπίσει την αδιαφορία του κάθε δημόσιου υπάλληλου που θα σκέφτεται πώς να φανεί καλός στο επόμενο «αφεντικό» του. Αυτό που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
  3. Του επιτρέπει να διαμορφώσει μια ομάδα συνεργατών, στην οποία θα βασιστεί για να έχει ελπίδα στις σκληρές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται μπροστά του. Ασφαλώς και είναι σκόπιμο να έχει συνέχεια το οικονομικό επιτελείο που έφερε τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, αλλά ο νέος πρωθυπουργός χρειάζεται τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, αυτούς με τους οποίους έχει ξανασυνεργαστεί, που ταιριάζουν τα χνώτα τους στο τέλος-τέλος.

Αρκεί οι φιλοτομαριστές πολιτικοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ να μην αρχίσουν να του τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια από την πρώτη κιόλας μέρα. Ηδη υπάρχουν ενδείξεις. Είναι προφανές ότι έχουν τρομοκρατηθεί από το ενδεχόμενο να βγάλει άκρη ο Παπαδήμος και να αποδειχτεί περίτρανα η δική τους ανικανότητα. Θα πρέπει, όμως, να το σκεφτούν δυο φορές πριν τολμήσουν καμιά προβοκάτσια, γιατί ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες.

Καλή επιτυχία, κ. Παπαδήμο. Για το καλό του τόπου.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!