ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το «βιλαέτι» του κ. Πελεγρίνη

Το «βιλαέτι» του κ. Πελεγρίνη

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης προφανώς κάνει κάποιο λάθος σε σχέση με την ιδιότητά του και το επάγγελμα που ασκεί.

Πάντως, τον βεβαιώνω ότι δεν είναι βοσκός για να κλείνει ή να ανοίγει όποτε θέλει τη στάνη του.

Δεν είναι κοτέτσι το Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Πρύτανη.

Σας βάλαμε εκεί για να μαθαίνετε τα παιδιά μας γράμματα, να προετοιμάζετε τους πρωταγωνιστές της αυριανής Ελλάδας και όχι να συμπεριφέρεστε στους φοιτητές σαν να είναι πρόβατα ή κατσαρίδες.

«Κλείνω το Πανεπιστήμιο και ας χαθεί το πρώτο εξάμηνο για τους φοιτητές» είπε ο κ. Πρύτανης.

Τι λες ρε γίγαντα της Αντίστασης και μέγα προστάτη των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, οι οποίοι δεν θα απολυθούν, αλλά θα πάνε σε κάποιες άλλες θέσεις γιατί πλεονάζουν σε ορισμένα πανεπιστήμια.

Και τα παιδιά που θα χάσουν έξι μήνες από τη ζωή τους που τα γράφεις; (Ξέρουμε που τα γράφεις αλλά από ευπρέπεια στον αναγνώστη δεν το λέμε).

Και τις οικογένειές τους που θα συνεχίσουν να πληρώνουν ενοίκια και υποχρεώσεις των παιδιών τους (ιδίως αυτών που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους) που τις γράφεις και αυτές;

Τι θα πει κ. Πρύτανή μου το κλείνω και φεύγω γατί έτσι γουστάρω;

Μιλάς για Πανεπιστήμιο. Έλεος πια.

Μη στρέφεις αυτό τον πονεμένο και δυστυχισμένο λαό κατά των πανεπιστημίων και των πνευματικών ανθρώπων του. Ένας λαός που δεν πιστεύει πια σε τίποτα, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε δημοσιογράφους, ούτε σε παπάδες, ούτε σε δήθεν φιλάνθρωπους, δεν έχει το περιθώριο να σβήσει από μέσα του και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές.