ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αναζητείται Έλληνας Ρέντσι

Αναζητείται Έλληνας Ρέντσι

Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις Βενιζέλου, Κουβέλη, Λοβέρδου, Σκανδαλίδη και άλλων συντρόφων για τη δημιουργία της περίφημης κεντροαριστεράς, δυστυχώς ούτε παρόν αλλά ούτε και μέλλον έχουν.


Γιατί απλούστατα λείπει ο ένας, ο ηγέτης, ο οραματιστής, ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις της κεντροαριστεράς σε ένα μέτωπο και θα εμπνεύσει τους πολίτες να το ακολουθήσουν.

Αν εκείνοι δεν το βλέπουν παρασυρμένοι από μικροπολιτικές φιλοδοξίες –το βλέπουμε εμείς, όλοι οι άλλοι, που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με ρεαλισμό και χωρίς συμφέρον, όλοι εμείς που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν παλιό ή νέο «ηγεμονίσκο».

Αναζητείται Έλληνας Ρέντσι. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Γιατί τα τελευταία χρόνια «κάηκαν» πολιτικοί, που ίσως θα μπορούσαν να πείσουν ότι είναι ο συνεκτικός κρίκος που χρειάζεται η κεντροαριστερά. Γιατί όποιες νέες πολιτικές δυνάμεις ξεπρόβαλαν σε αυτό το χώρο, πνίγηκαν αμέσως από τους «παλιούς», που φυσικά δεν θέλουν να χάσουν την καρέκλα. Και γιατί ακόμα και αυτοί που εμφανίστηκαν σαν πολιτική παρθενογένεση (π.χ Ποτάμι) δεν έπεισαν ότι εκπροσωπούν τη λύση που χρειαζόμαστε όλοι.

Αναζητείται λοιπόν ο Έλληνας Ρέντσι, που θα μας πάρει μαζί του για τη μεγάλη αλλαγή. Ούτε ποτάμια, ούτε ελιές, ούτε μαντζουράνες μας χρειάζονται. Ένας καθαρός, σοβαρός, υπεύθυνος και οραματιστής πολιτικός μας χρειάζεται. Και όσο δεν τον βρίσκουμε, θα τσαλαβουτάμε στα πολιτικά απόνερα του παρελθόντος και του παρόντος.