ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το Δ΄ Ράιχ είναι εδώ

Το Δ΄ Ράιχ είναι εδώ

Ποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ποια Κομισιόν. Ποια ευρωβουλή και ποια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και πράσινα άλογα.

Το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ έχει βάλει κάτω από την μπότα του ολόκληρη την Ευρώπη και όλους τους θεσμούς της, διαλύοντας τη δημοκρατική λειτουργία μίας ολόκληρης ηπείρου.

Λυσσασμένη η αντίδραση Μέρκελ και Σόιμπλε σε οποιοδήποτε ελληνικό αίτημα, που έχει στόχο να πληρώσουμε τα χρέη μας, αλλά να μην πεθάνουμε σαν λαός.
Κανένα έλεος ή λογική για την καθημαγμένη Ελλάδα από το Βερολίνο. Αυτό το εφιαλτικό δίδυμο για την Ευρώπη, που κατά τον κορυφαίο Αμερικανό οικονομολόγο Κρούγκμαν οδηγεί στο χάος την Ευρώπη, συμπεριφέρεται πια στην Ελλάδα όπως οι τζιχαντιστές του ISIS.

Δύο άγρια σκυλιά που θέλουν να κατασπαράξουν τη χώρα μας και το λαό της, επειδή τολμήσαμε κάποια στιγμή να πούμε «δώστε μας χρόνο να σας ξεπληρώσουμε και χώρο να αναπτύξουμε οικονομικά τη χώρα μας».

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, από τη γερμανική καγκελαρία, Μέρκελ και Σόιμπλε παίρνουν τηλέφωνο όλους τους ηγέτες κρατών και θεσμών της ευρωζώνης και τους δίνουν το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι Ευρώπη ίσον Γερμανία και δεν θα κάνουν τίποτα για την Ελλάδα, αν δεν ρωτήσουν προηγουμένως το Βερολίνο και πάρουν την τελική του άποψη.

Ήδη η ΕΚΤ, μετά από οδηγίες του Βερολίνου, αρνείται την έκδοση πρόσθετων ομολόγων ύψους 10 δισ. ευρώ, που θα έδινε μία ανάσα στην Ελλάδα, για να συζητήσει ένα νέο πρόγραμμα διευθέτησης του χρέους της και παράλληλα η ΕΚΤ αρνείται να επιστρέψει στην Ελλάδα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη πώλησης ελληνικών ομολόγων, όπως είναι υποχρεωμένη. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τα αποφάσισαν αυτά και ο Ντράγκι ήδη τα υλοποιεί.

Αυτή είναι η κατάσταση. Αλλά όπως το Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ κάηκε μέσα στις στάχτες του πολέμου που προκάλεσε τότε η Γερμανία, είναι ολοφάνερο πια, ότι και το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ θα καεί στις φλόγες μίας συνολικής ευρωπαϊκής αντίδρασης των λαών, με μία φωτιά που ξεκίνησε και την άναψε το πρώτο «όχι» της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις