ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μόνη διέξοδος η εθνική κυβέρνηση

Μόνη διέξοδος η εθνική κυβέρνηση

Η ψήφος του Ελληνικού λαού υπήρξε απόλυτη και κατηγορηματική . Όχι στα Μνημόνια, όχι στο δικομματισμό, όχι στη συνέχιση της μεταπολίτευσης, με τη διαπλοκή, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο , να έχουν υπό ομηρία τα τάχα κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιβάλλοντας συνθήκες πλιάτσικου στην Ελλάδα και εξαθλίωσης στους Έλληνες.

Ο τρόπος που ψήφισαν οι Έλληνες δεν αφήνει περιθώριο συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ , έστω μαζί με κάποιο άλλο κόμμα , που υποστηρίζει το Μνημόνιο. Επίσης οι συνθήκες δεν επιτρέπουν δεξιό ή αριστερό συνασπισμό.

Τυχόν επαναληπτικές εκλογές , κάθε άλλο παρά εγγυώνται ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα από το σημερινό. Από νωρίς το απόγευμα και μόλις τα exit polls δημοσιοποιήθηκαν υπήρξαν διαβουλεύσεις όχι μόνον στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα κόμματα του αντιμνημονιακού μετώπου.

Οι διαδοχικές δηλώσεις Βενιζέλου, Καμένου Σαμαρά , επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης ή σωτηρίας. Αυτή μπορεί να έχει πρωθυπουργό τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος και υπουργούς προσωπικότητες, από το σύνολο του Ελληνισμού, από ολόκληρο τ ο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο , Δεξιάς και Αριστερός. Μιας κυβέρνησης που από κάποια κόμματα θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και από κάποια άλλα ψήφο ανοχής.

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα ακολουθήσει αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά θα επιδιώξει την ανατροπή των Μνημονίων και της προβλεπόμενης οικονομικής πολιτικής επιπλέον υφεσιακών μέτρων. Πολλά θα κριθούν μέσα στις επόμενες ώρες, ως προς την δυνατότητα εφαρμογής μιας τέτοιας πρότασης . Οι επόμενες μέρες και με δεδομένη την νέα πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή συμπαράταξη, προκειμένου να ανατραπούν τα Μνημόνια , πάλι σε κατεύθυνση εθνικής σωτηρίας θα δείξουν αν θα οι επαναληπτικές εκλογές καταστούν αναγκαστικές ή όχι.

Η νύχτα θα είναι μακρά για τα περισσότερα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο επόμενο Κοινοβούλιο και που η δύναμή τους πλέον δεν αξιολογείται σε μικρή ή μεγάλη.