ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Άντρες εναντίον Γυναικών, Σκυλιών, Ιρακινών και γέροντα Παίσιου

Άντρες εναντίον Γυναικών, Σκυλιών, Ιρακινών και γέροντα Παίσιου

O Tάσος Θεοδωρόπουλος περνάει τον καιρό του μέχρι το τέλος του κόσμου βαρώντας Ιρακινούς και σώζοντας σκυλάκια αντί να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει χειρότερα από κάθε άλλον: Να γράφει για σινεμά.

Μπήκαμε στις δύο παραδοσιακές εβδομάδες των κινηματογραφικών μπουγαδόνερων με τις εταιρείες διανομής να βγάζουν ως επί το πλείστον ότι παραπεταμένο έχουν, εφ’ όσον γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των λογικών τουλάχιστον ανθρώπων, θα κάνει κάτι άλλο 15αυγουστιάτικα, από το να τρέχει σε κινηματογράφους. Κάτι το οποίο και ασπάζομαι, γι αυτό και προσωπικά θα γράψω (καθυστερημένα) δύο τρία λόγια εν τάχει για τις παπαρούλες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, έτσι για να κρατηθεί η σειρά των πραγμάτων. Για τι να πρωτογράψω από τις «ομορφιές» της εβδομάδας;

antresenantionginekon_1

Την ιταλική σεξοκωμωδία ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / MASCHI CONTRO FEMMINE (Βαθμολογία 3 / 10) που θα σας κάνει να αναπολήσετε νοσταλγικά την εποχή του Τοτό και για τους πιο σκληροπυρηνικούς, την ελληνική βιντεοταινίας; Μια σπονδυλωτή τετράδα ιστοριών που κάποια στιγμή βρίσκουν σταυροδρόμι συνάντησης με εξωσυζυγικές περιπέτειες, αταίριαστα ζευγαρώμα, ζιγκολό, λεσβίες, στήθος, μπούτι και χιουμοράκι που κάνει τους Ράδιο Αρβύλα να μοιάζουν Μόντι Πάιθον.

Darling-Companion

Τη σκυλοτροφή του ΑΤΙΘΑΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ / DARLING COMPANION (Βαθμολογία 1 / 10) που αποδεικνύει ότι ακόμα και μία από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς, την Ντάιαν Κίτον, τα γερατιά μπορεί να είναι μια εντελώς αναξιοπρεπή υπόθεση για τρόφιμους ιδρυμάτων που ονειρεύονται τον τετράποδο τους φίλο. Μεσήλικο καλοστεκούμενο ζευγάρι (ο Κάλβιν Κλάιν) παίζει τον σύζυγο, με τα ζαχαρωμένα του προοβλήματα, ανακαλύπτει αδέσποτο, αγαπάει αδέσποτο, χάνει αδέσποτο και παθαίνει ταραχές. Ότι ακριβώς δεν πρόκειται να πάθει κανείς θεατής, που θα τον πάρει ο ύπνος ο γλυκός με το καλοκαιρινό αεράκι να τον φυσάει στο σινεμά.

specialforces

Καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τον παράγοντα «μένω ξύπνιος» άλλα μαύρα κατάμαυρα στο ιδεολογικό τερέν, όσον αφορά τη Γαλλική πολεμική περιπέτεια δράσης, SPECIAL FORCES (Βαθμολογία: 5 / 10). Στα όρη τα βουνά και τις ερήμους του Ιράκ, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις με τη συνδρομή της "Ωραίας Ελένης" Ντάιαν Κρούγκερ κάνουν και μπαμ και μπουμ και ζβούι ζβούι ζβούι ενάντια στις ορδές των βαρβάρων ιθαγενών. Η κάμερα από κοντά, με ρυθμό και πάθος ντοκιμαντερίστα, καταγράφει συναρπαστικά τα τεκταινόμενα, τη μία σαν μπλοκμάστερ, την άλλη σαν ριάλιτι, την παράλλη σαν προπαγάνδα του Υπ. Εθνικής Αμύνης και πιο μετά σαν μελόδραμα. Από νεύρ, τεχνική και θέαμα, χορταίνεις του σκασμού σε ένα πανάκριβο για χτενισμένο χωρίστρα, για ευρωπαϊκή παραγωγή πακέτο. Από ιδεολογία πολεμοχαρούς ηρωισμού εννοείται πως ξερνάς, με τους Γάλλους να θέλουν να δείξουν ότι το κάνουν καλύτερα κι από τους Αμερικάνους.

seeking-friend-end-world-

Τι μένει μετά από όλα αυτά; Η μοναδική ίσως ταινία της εβδομάδας που διαθέτει αξιοπρέπεια ως επιλογή διασκέδασης και τους πάντα ευπρόσδεκτους Κίρα Νάιτλι και Στιβ Κάρελ για πρωταγωνίστες, αλλά και κει κρατήστε καλάθι μικρής περιεκτικότητας. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ / SEEKING A FRIEND FOR THE END OF THE WORLD (Βαθμολογία 6 / 10) ο τίτλος με την ελληνική μετάφραση να «τα σπάει» όσον αφορά στην απόδοση του πρωτότυπου «Αναζητώντας ένα φίλο για το τέλος του κόσμου». Ναι, όπως φαντάζεστε, ο κόσμος τελειώνει εφ’ όσον ένας αστεροειδής πρόκειται να συγκρουστεί με τη Γη αλλά δεν πρόκειται για ταινία καταστροφής ούτε για κινηματογράφηση κάποιας προφητείας του γέροντα Παίσιου ο οποίος φαντάζομαι έχει άλλη εκδοχή προφητείας για το τέλος του κόσμου.. Για ανεξάρτητη αμερικάνικη δραμεντί πρόκειται, με ήρωες δύο διαφορετικούς ανθρώπους, αυτόν κι εκείνη, να ξεκινάνε ένα οιδοιποιρικό με σκοπό να συναντήσουν κάποια πολύτιμα πράγματα από το παρελθόν τους. Από κει και πέρα, το μενού έχει λίγο απ’ όλα αλλά τα έχει βάλει αυτόματα στην κατσαρόλα η μαγείρισσα και δεν κολλάνε σαν σύσταση: Φλερτ, κομεντί, δράμα, ιχνογραφίες συναισθημάτων και χαρακτήρων, εξομολογήσεις, σοφιστικασιόν φλούδες χιούμορ, σάτιρα, τρελίτσα, σουρεαλισμό, πανικό, αλληγορία, σοβαροφάνεια (εκεί χάνει τα λάδια) και απότομες αλλαγές ταχυτήτων που αν είσαι αμάθευτος και χωρίς ζώνη ασφαλείας, σου κολλάνε το μουτράκι στο παρμπρίζ.

*Δείτε όλα τα trailer παρακάτω.

*Δείτε το box office της προηγούμενης εβδομάδας ΕΔΩ

*Όλες οι ταινίες κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

*ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης