ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τα χρυσά λουκέτα της ΕΡΤ: Έδωσαν 4.500 ευρώ σε κλειδαρά

Τα χρυσά λουκέτα της ΕΡΤ: Έδωσαν 4.500 ευρώ σε κλειδαρά

Μετά το αρχικό success story της κυβέρνησης που έδωσε πάνω από 1.100.000 ευρώ σε 15 μέρες για να λειτουργήσει η νέα Δημόσια Τηλεόραση, πληρώνοντας ζεστό χρήμα του ελληνικού λαού σε στούντιο και ιδιωτικές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών, ήρθε και ο λογαριασμός του κλειδαρά που άνοιξε την ΕΡΤ για να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχήμα.

Όπως αποκαλύπτει η NEWSBOMB, 4.500 ευρώ κόστισε ο κλειδαράς για να ανοίξουν οι κλειδωμένες πόρτες του μεγάρου στην οδό Μεσογείων, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα αφού και χρυσά να ήταν τα λουκέτα, με 4.500 ευρώ έπρεπε να τα είχαν αγοράσει όλα.

Ένας «εύκολος» τηλεφωνικός αριθμός κλειδαρά και μια «δύσκολη» επιχείρηση για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Με αυτά τα ζητούμενα ύστερα από πολύωρες συσκέψεις, οι αρμόδιοι και μη, πήραν την απόφαση ότι η ΕΡΤ για να ανοίξει ξανά χρειάζονται τα ακόλουθα σύνεργα: Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, μερικοί συνδικαλιστές, δύο κλειδαράδες και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Έτσι η επιχείρηση άλωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ φύλαγαν τσίλιες, οι συνδικαλιστές στα κάγκελα και και δύο κλειδαράδες παραβίαζαν τις εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Ακόμα ένα succes story της συγκυβέρνησης.

ΒΛ13Η-ΒΝΜ-signed-1

Όμως εδώ πρέπει να κάνουμε ταμείο και να δούμε τα κέρδη από την επιχείρηση ανοιγοκλεισίματος της ΕΡΤ:

-Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και οφείλει κάποια εκατομμύρια ως αποζημιώσεις στους 2.000 απολυμένους.

-Οι απολύσεις αυτές δεν θα προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητεί η τρόικα από τον δημόσιο τομέα.

-Η κυβέρνηση στις 5/11/2013, έδωσε 155.000 ευρώ για ενοικίαση χώρου και τεχνικού εξοπλισμού σε εταιρεία συμφερόντων των κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη, προκειμένου να υπάρξει ροή του τηλεοπτικού προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, επί 24ώρου βάσεως και για 8 ημέρες, μιας και το ραδιομέγαρο τελούσε υπό κατάληψη, όμως την επομένη ημέρα εισέβαλε στην ΕΡΤ, τερματίζοντας την κατάληψη.

ΒΛ1ΟΗ-Υ4Η-signed-1

-Και το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 4.500 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση στις 22 Νοεμβρίου, σε κλειδαρά, για να παραβιάσει-ανοίξει τις πόρτες του ραδιομεγάρου που είχε καταληφθεί από τα ΜΑΤ δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 7 Νοεμβρίου.

Ολάκερο succes story, που πρέπει να καταγραφεί ως πραγματικός άθλος αποτυχίας και να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Έκλεισαν μια ζημιογόνο επιχείρηση δήθεν για να την εξυγιάνουν, πληρώνουν εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, θα προσλάβουν αυτούς που απέλυσαν, πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να νοικιάσουν στούντιο επειδή το ραδιομέγαρο τελούσε υπό κατάληψη και την επομένη «ανακατέλαβαν» με τα ΜΑΤ το ραδιομέγαρο, ενώ έχουν διατεθεί, από εκείνη την ημέρα, περί τα 1.100.000 ευρώ για διάφορες δαπάνες που αποκάλυψε η NEWSBOMB στο φύλλο της, στις 30 Νοεμβρίου.

Και βεβαίως, το κερασάκι, όπως πάντα, τα 4.500 ευρώ στους κλειδαράδες για ανοίξουν πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής.

Αν αυτό δεν είναι succes story, τότε ποιο είναι;;;

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB