ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό: Ασυνέπεια λόγων και έργων

Εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό: Ασυνέπεια λόγων και έργων

Πιστεύαμε πως μετά την αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την ΔΟΕΣ (που κάποιοι σκόπιμα θέλουν να ξεχάσουμε αλλά δεν γίνεται) όλοι θα ήταν προσηλωμένοι στην εξεύρεση τρόπων ώστε να επιτύχουμε την εδραίωση και ανέλιξη του Οργανισμού.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μαμαντόπουλου συνοδευόμενη από υπέρμετρη ασυνέπεια λόγων και έργων είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα όσων λαμβάνουν χώρα στον Ερυθρό Σταυρό.

Μπορεί ο ίδιος να πιστεύει ότι οι πολίτες ξέχασαν τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ως μέλος του Κ.Δ.Σ από τον Ιούνιο έως σήμερα, την ανοχή που έδειξε με την ψήφο του εντός του Διοικητικού Συμβουλίου στις πρακτικές του κ. Οικονομόπουλου, και την συμπόρευση του σε όλες τις αντικανονικές αποφάσεις, αλλά ήρθε η στιγμή να του υπενθυμίσουμε πως δεν ζούμε στη χώρα των Λωτοφάγων και η μνήμη όλων των Ερυθροσταυριτών είναι ακέραιη και δυνατή.

Ερχόμαστε λοιπόν να φρεσκάρουμε την μνήμη όσων το έχουν ανάγκη κάνοντας σήμερα μόνο μια αρχή και έπονται πολλά ακόμη.

Ο κ. Μαμαντόπουλος με την ανακολουθία μεταξύ των λόγων και των έργων του αυτοαναιρείται, καθώς με τις συκοφαντικές και ψευδέστατες ένορκες καταθέσεις –βεβαιώσεις του, ορκιζόμενος στο «κατάστημα» του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας Λασιθίου τον Δεκέμβριο του 2017, ενώπιον της Ειρηνοδίκη Ιεράπετρας, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση αιρετού στο ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ. θέλοντας να πείσει για την εγκυρότητα της κατάθεσης του, έμπρακτα έρχεται σήμερα να μας αποδείξει πως άλλα λέει και άλλα πράττει.

Τι άλλαξε από τότε; Πού είναι ο κώδικας αξιών που πρεσβεύει; Η αλήθεια είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με ηθικές καταπτώσεις και όλα συγχέονται και σχετικοποιούνται με μεταβολές των αρχών στον βωμό του ωφελιμισμού, του εγωκεντρισμού και του προσωπικού συμφέροντος. Από μόνη της αυτή η μεταστροφή αποδεικνύει τις αρχές του νυν προέδρου που θέλει, άλλο πρόσωπο να δείχνει και άλλο να πρεσβεύει.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το τέλος και αντί να σκεπτόμαστε πως θα εδραιώσουμε τον ΕΕΣ σε γερά θεμέλια και αξίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα πρόσωπα-δημιουργήματα μιας στρεβλής εποχής, «κομμένα» και «ραμμένα» στα μέτρα τους, με ηθικά διαβλητούς σκοπούς.

Ουδείς μπορεί πλέον να εμπιστευθεί τον κ. Μαμαντόπουλο και αυτό γιατί έπραξε ότι κατηγορούσε, σε ψευδέστατες ένορκες βεβαιώσεις προκειμένου να εκπορθήσει παράνομα άλλες επιτυχημένες διοικήσεις που βέβαια δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα, τόσο τα δικά του όσο και των φίλων του.

Με περισσό θράσος κατηγορούσε την Διοίκηση Αυγερινού στα δικαστήρια ότι στην Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε «δεν έγινε καμία διαλογική συζήτηση» κατά άρθρο και ο ίδιος έπραξε ακριβώς το ίδιο και μάλιστα με χειρότερο τρόπο στην Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε στις 2/12/2018.

Επέκρινε στα δικαστήρια «την ασαφή και δυσνόητη προκήρυξη των εκλογών την 25η Οκτωβρίου 2015» και σήμερα προκηρύσσει εκλογικές αρχαιρεσίες χωρίς καμία απολύτως οργάνωση και για να γίνουμε αντιληπτοί αναφερόμαστε ότι μας έγινε γνωστό, αίφνης, σε αντίθεση με προηγούμενη εγκύκλιό τους, ότι στο ΚΔΣ της Πέμπτης 10/1/2019 αποφασίστηκε να διεξαχθούν αρχαιρεσίες ταυτόχρονα και για την εκλογή ΚΔΣ αλλά και για την εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. Η αδυναμία και η ανικανότητα του κ. Μαμαντόπουλου να διοικήσει αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από την αστάθεια των αποφάσεων του ΚΔΣ του και την εκκωφαντική αργοπορία στη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Αν οι στιγμές δεν ήταν τόσο κρίσιμες και σημαντικές, οι ενέργειες αυτές του κ. Μαμαντόπουλου θα ήταν απλά για γέλια, αλλά στην παρούσα φάση είναι το λιγότερο επικίνδυνες για όλο τον Οργανισμό.

Θεωρούμε ότι ο οιοσδήποτε πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. δεν πρέπει να διακατέχεται από σύγχυση ρόλων και θεσμών και να εμπλέκεται σε πλεκτάνες και ίντριγκες.

Ο νέος πρόεδρος, που θα εκλεγεί, απλά δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον κ. Μαμαντόπουλο, αναφορικά με τις πρακτικές του αλλά και το παρελθόν του.

Ο νέος πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. οφείλει να διαπνέεται από ευγενικά οράματα, αγνές προθέσεις και να αγωνίζεται για να τις πραγματώσει ταυτιζόμενος πλήρως με τις θεμελειώδεις αρχές του κινήματός μας.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,
Αντώνιος Αυγερινός

* Ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, Φαρμακοποιός, Υποστράτηγος ε.α., είναι πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σχετικές ειδήσεις