ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Χρυσοχοΐδης ακυρώνει τον Σαμαρά!

Ο Χρυσοχοΐδης ακυρώνει τον Σαμαρά!

Τα πραγματικά περιστατικά είναι αυθεντικά και δεν επιδέχονται διαψεύσεως: Σαράντα βουλευτές της ΝΔ συνυπέγραψαν και κατέθεσαν τροπολογία για επαναπρόσληψη 250 εργαζομένων στο μετρό, οι οποίοι έχει κριθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Με δεδομένο ότι το μετρό δεν συμπεριλαμβάνεται στις εταιρείες που εμπίπτουν στη ντιρεκτίβα της τρόικα περί μη προσλήψεων, οι εργαζόμενοι ευελπιστούσαν ότι μπορεί και να δικαιωθούν. Από την άλλη, είναι εξίσου σαφές ότι εάν γινόταν δεκτή η τροπολογία των γαλάζιων βουλευτών, πολλοί άλλοι εργαζόμενοι (όπως οι καθαρίστριες) θα ζητούσαν παρόμοια αντιμετώπιση.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν επαναπρόσληψη υποστηρίζουν ότι είχαν τη θετική στάση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Το θέμα έφτασε στον πρωθυπουργό, που κίνησε τις διαδικασίες έγκρισης της τροπολογίας, ερχόμενος σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κι ενώ το βράδυ της παραμονής η εικόνα ήταν πως το θέμα διευθετείται υπέρ των εργαζομένων, την επομένη ημέρα, που θα περνούσε η επίμαχη τροπολογία, οι εκπρόσωποι των 250 βρίσκονται στους διαδρόμους της Βουλής, όπου για καλή τους τύχη (;) συναντιούνται ο πρωθυπουργός Σαμαράς με τον αρμόδιο υπουργό Χρυσοχοΐδη. Βλέποντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο πρωθυπουργός απευθύνεται στον υπουργό του (είναι ώρα να χάνουμε ψήφους, τώρα;) και του λέει ευγενικά «Μιχάλη, σε παρακαλώ να προωθήσεις και αυτό το αίτημα». Τότε, εις επήκοον όλων, ο υπουργός ακυρώνει τον πρωθυπουργό λέγοντάς του «αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω, δεν γίνεται» και χωρίς να περιμένει αντίδραση από τον Σαμαρά, στρέφει τα νώτα του και απομακρύνεται.

Εμείς οι πολίτες περιμένουμε τις εκλογές για να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ότι τα ίδια τα μέλη της βιάζονται περισσότερο να ακυρώσουν οι μεν τους δε.

Σχετικές ειδήσεις