Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ενόπλων Δυνάμεων Τηλεόραση… (όπως λέμε “Kapsisstory”)

Ενόπλων Δυνάμεων Τηλεόραση… (όπως λέμε “Kapsisstory”)

Πολλά τα κακώς κείμενα γύρω από τη λειτουργία της νέας «δημόσιας» τηλεόρασης που δεν έχει ραδιόφωνο, περιοδικό και μουσικά σύνολα…

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Έχουν ξεφύγει τελείως! Έχουν φτάσει στο κατώτατο όριο της γελοιοποίησης, μη γνωρίζοντας πλέον πώς πρέπει να πορευτούν χωρίς σχέδιο. Κουρέλιασαν το Σύνταγμα, δεν σέβονται Δικαιοσύνη και δικαστικές αποφάσεις. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει ο Στουρνάρας- η πρώτη πέρυσι με το χαράτσι,- τώρα ο Κεδίκογλου και ο Καψής, διαλύοντας κάθε έννομη τάξη. (Αρχίζω πια να πιστεύω ότι αυτός ο λογιστάκος του Ευρώ υπονομεύει και τον ίδιο τον Σαμαρά με τις πραξικοπηματικές αποφάσεις του εναντίον του Έλληνα πολίτη που εισηγείται στο Μαξίμου –παίρνοντας γραμμή από την οδό Αναγνωστοπούλου –συνεπικουρούμενος(;)- και από την άλλη «επιτελική ομάδα» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος… )

Τα όρια του γελοίου δεν είναι πλέον γι' αυτούς διακριτά και ήθελα πραγματικά να ήξερα ποιος βρίσκεται από πίσω τους δίνοντας τέτοιες ιδέες. Φτιάχνουν καινούργιο λογότυπο της δημόσιας Τηλεόρασης, λέει. ΕΔΤ: Χωρίς φυσικά Ραδιοφωνία. (Αλήθεια, πού πήγε αυτή; Δεν υπάρχει δημόσια Ραδιοφωνία;) Αυτή τη σκότωσαν, όπως σκότωσαν και την ΕΡΤ. Τόσο γνωρίζει από δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο ο Καψής. Αλήθεια, ποιος είναι ο… «υφυπουργός» (λέει) «Δημόσιας Τηλεόρασης» Καψής, που «συνομιλεί» (λέει) τώρα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για να λύσει το πρόβλημα, που δημιούργησε ο… Στουρναροκεδίκογλου (κατά βάση) και αποφάσισε ο Σαμαράς; Μετά την επιτυχημένη διεύθυνση (λένε) που είχε αναλάβει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τοποθετήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος του… τραπεζίτη Παπαδήμου. Μας τελείωσε ο Παπαδήμος και (ε, δεν θα έμενε άνεργος ο άνθρωπος – αλήθεια, γιατί δεν ξαναγύρισε στα ΝΕΑ, αφού εκεί ήταν επιτυχημένος;) βρέθηκε να κάνει για αρκετούς μήνες άκρως μνημονιακή αρθρογραφία (υποθέτω με καλά λεφτά) στο ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα. Τώρα, από μνημονιακός αρθρογράφος (δικαίωμά του βέβαια, σε μια δημοκρατία), ανέλαβε το, με τον βαρύγδουπο τίτλο, «υφυπουργείο Δημόσιας Τηλεόρασης». Και τι κάνει ταυτοχρόνως, ενώ «συνομιλεί» με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για να λύσει το πρόβλημα; «Δανείζεται» (;) τα παλιά στούντιο του… Μπόμπολα στην Παιανία για να εκπέμψει όπως – όπως το γελοίο λογότυπο της ΕΔΤ που θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει και… «Ενόπλων Δυνάμεων Τηλεόραση» !

Μεγάλο «κατόρθωμα», για να παρακάμψεις μια δικαστική απόφαση, να «ξεχάσεις» τη Ραδιοφωνία και να κρατήσεις «σιγή ασυρμάτου» σ το τεράστιο θέμα της κλοπής (ναι, κλοπής) του λογότυπου και ολόκληρου του layout του ιστορικού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», που οικειοποιήθηκαν κολλητοί συμβούλων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Δεν μιλώ καν για την απρέπεια, να καταργηθούν τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά για να υπάρχει σκέψη υποτίθεται πως πρέπει να υπάρχε και μυαλό.

Ε, δεν χρειαζόταν να λέγεσαι Καψής (τιμώ όμως και σέβομαι απεριόριστα το όνομα του μπάρμπα-Γιάννη) για να τα κάνεις όλα αυτά. Θα αρκούσε ένας… Στουρνάρας ή ένας Κεδίκογλου !

Υ.Γ. Η πρόσθετη γελοιότητα, βέβαια, είναι ότι διατυμπανίζουν καθημερινά, πως «βαδίζουν με σχέδιο». Ποιο σχέδιο; Οι… μηνιαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, η ξαφνική απόφαση ότι «δεν χρειαζόμαστε σχολικούς φύλακες και δημοτική αστυνομία», το ξαφνικό «μαύρο» στην ΕΡΤ ή το πειρατικό σήμα της ΕΔΤ από στούντιο ιδιώτη με ταινίες της… (Θεός σγχωρέστην) Γεωργίας Βασιλειάδου;

Διαβάστε επίσης: