BOMBER

Έκρηξη οργής για τον Mr Jumbo: Το κόλπο γκρόσο με την αύξηση 2% στον κατώτατο

Αποστόλης Βακάκης
Ο κ. Αποστόλης Βακάκης συνεχίζει να κάνει κουρελόχαρτο τις εργασιακές σχέσεις και μετά το τσουνάμι καταγγελιών προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους

Ο κ. Αποστόλης Βακάκης συνεχίζει να κάνει κουρελόχαρτο τις εργασιακές σχέσεις και μετά το τσουνάμι καταγγελιών προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους ανακοινώνοντας 2% επιπλέον αύξηση στον κατώτατο μισθό, όταν και εφόσον αποφασίσει η κυβέρνηση να τον αυξήσει στο μέλλον.

Στην κυριολεξία ο άνθρωπος έχει κάνει το ψέμα, επιστήμη. Τα χτυπήματα για τους εργαζόμενους είναι απανωτά. Πρώτα τα μνημόνια με μειώσεις μισθού και μεγάλη ανεργία για τους περισσότερους. Τώρα που βγήκαμε από αυτά, ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας φαίνεται να βρίσκεται στο προσκήνιο με τον κ. Αποστόλη Βακάκη και με τον εσωτερικό κανονισμό που έστειλε στην εταιρία Jumbo.

Στο θέμα επανήρθε χθες με νέα ανακοίνωση – καταπέλτη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κάνει λόγο για εργοδοτική ασυδοσία της Jumbo.

«Απίστευτος ο εργοδοτικός κατήφορος του JUMBO, που προκαλεί όχι μόνο τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά κάθε εργαζόμενο της χώρας, καθώς και όλη την κοινή γνώμη. Ο Εσωτερικός Κανονισμός που κατατέθηκε μονομερώς από τον εργοδότη και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, εφαρμόζει ωμή βαρβαρότητα κατά των Εργαζομένων με μοναδική κρίση και απόφαση του εργοδότη όπως:

  • τη θέσπιση πέναλτι έως και του ¼ του μισθού,
  • τη διαμόρφωση του ωραρίου σε δεκάωρο ημερησίως, ή διακεκομμένο
  • τη μετάθεση των εργαζομένων σε οποιοδήποτε κατάστημα της Χώρας και
  • τον μονομερή ορισμό αδειών ανάπαυσης.

Στον Εσωτερικό Κανονισμό του JUMBO όχι μόνο συμπυκνώνεται όλος ο αντεργατικός νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21), αλλά κάνει και ένα βήμα παραπάνω, αποτυπώνει τις προθέσεις των μεγαλοεργοδοτών. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να σταματήσουν τώρα τους σχεδιασμούς τους για την καταβαράθρωση του Εργατικού Δικαίου και την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα. Είναι αυτοί που έδωσαν το πράσινο φως για την υποθήκευση της ζωής μας, επιβάλλοντας το δόγμα «ζούμε για να δουλεύουμε». Οι Εργαζόμενοι, οφείλουμε να απαντήσουμε και να σταματήσουμε την υφαρπαγή της ζωής μας που επιχειρείται από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δεν θα αφήσουμε έρμαιο στα χέρια αυτών των εργοδοτών την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση στα επιχειρησιακά και κλαδικά Σωματεία μας. Να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας, για τη ζωή μας, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για Συλλογικές Συμβάσεις, και την επαναφορά των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Άμεση ακύρωση του κατάπτυστου εσωτερικού κανονισμού του JUMBO
  • Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του ΟΜΕΔ.
  • Επαναφορά και ενίσχυση του ΣΕΠΕ».

Μετά τον απίστευτο σάλο που δημιουργήθηκε ο κ. Βακάκης σκέφτηκε να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους με το κόλπο γκρόσο της αύξησης του 2% στον κατώτατο μισθό. Κουβαρντόπαιδο. Θα δώσει λέει άλλα 2% από τα 2% που θα δώσει η κυβέρνηση για τον κατώτατο… Έτσι ανοιχτοχέρης που είναι θα πέσει μέσα… Για να δώσει αξιοπρεπείς μισθούς ούτε συζήτηση. Κατώτατος και ξερό ψωμί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Το 5ο θα είναι το σφοδρότερο κύμα – Πότε θα κορυφωθεί

Κορονοϊός: Πρωτοχρονιά με rapid test και για εμβολιασμένους - Ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα

Χριστούγεννα με έξαρση στις ηλεκτρονικές απάτες: Ποιο SMS να μην ανοίξετε - Αδειάζουν λογαριασμούς

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι