BOMBER

Αλέξης Τσίπρας: «Πόρτα» σε Κασσελάκη, επανασύνδεση με Σακελλαρίδη

Αλέξης Τσίπρας: «Πόρτα» σε Κασσελάκη, επανασύνδεση με Σακελλαρίδη

Δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη: Μυστικός ναι, κρυφός όχι… Σενάρια επί σεναρίων έχει φουντώσει ο… μυστικός δείπνος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Πριν από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για να μην υπάρχει σύγχυση από ορισμένους συντρόφους ότι ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωσή του. Εδώ έγινε μετά τη σταύρωση… Η ονομασία «μυστικός», οφείλεται, επειδή περιελάμβανε το «μυστήριο» της Θείας Μετάληψης και όχι επειδή ... ήταν κρυμμένοι.Τσίπρας και Σακελλαρίδης δεν ήταν βεβαίως κρυμμένοι. Άρα ήξεραν ότι θα πάρει διαστάσεις η συνάντησή τους παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι: «Ας μην τα συνδέουμε όλα με την πολιτική». Δηλαδή με τι να τα συνδέσουμε; Με τα παϊδάκια προβατίνας; Προφανώς ο Τσίπρας αναζητά ένα πρόσωπο που δεν έχει φθαρεί από το «εσωκομματικό Βυζάντιο» και την καμαρίλα και ο οποίος εδώ που τα λέμε ήταν τίμιος. Έφυγε, παρέδωσε την έδρα του και δεν ξαναμπλέχτηκε στα πόδια του Τσίπρα.

Έτσι λοιπόν η δημόσια συνάντηση των δυο αντρών – έτσι κι αλλιώς – στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις άλλες ομάδες από την πλευρά του Τσίπρα. Ένα μήνυμα του τύπου «σας έχω σε απόσταση όλους και συζητώ μόνο με… καθαρούς». Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη προτίμηση στον Γαβριήλ για θέση στην επόμενη μέρα.

Και προσέξτε: Η συνάντηση με τον Γαβριήλ έρχεται λίγες ημέρες μετά την πόρτα που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κασσελάκη για συνάντηση λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου! Τυχαίο; Δεν νομίζω… Ο Αλέξης και ο Γαβριήλ φάγανε «παϊδάκια Κασσελάκη» και «πανσέτες Τσακαλώτου». Για επιδόρπιο είχε «σοκολάτα σουφλέ Έφης» και γιαούρτι με μέλι Φίλη… Ξεκάθαρα.