ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κακοκαιρία - Μήδεια: Άλλο νεοφιλελές κι άλλο παλαιοφιλελές

Κακοκαιρία - Μήδεια: Άλλο νεοφιλελές κι άλλο παλαιοφιλελές

Παρακολούθησα κι εγώ την σκληρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός της ΝΔ. κ Στέφανος Μάνος, ο οποίος έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό στο σπίτι του και μίλησε για «γενική διάλυση».

Ο κ. Μάνος είναι αυτό που λέμε παλαιοφιλελεύθερος, σε αντίθεση με τους σημερινούς νεοφιλελεύθερους που έχουν βρει στέγη στη ΝΔ. Δικαιολογημένη η οργή του, όπως και χιλιάδων πολιτών που όλες αυτές τις ημέρες έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό στην Αττική.

Μόνο που ο κ. Μάνος ξέρει… ως παλαιός φιλελεύθερος. Ξέρει και έχει υπηρετήσει όλο αυτό το πολιτικό κατεστημένο το οποίο σήμερα στα γεράματά του βρίσκει το σθένος να το κατηγορήσει. Θυμίζω για τους νεότερους ότι ο κ. Μάνος έχει διατελέσει από το 1977 υπουργός Δημοσίων Έργων, υπουργός Ενέργειας και υπουργός περιβάλλοντος μέχρι το 1981 και ξανά υπουργός περιβάλλοντος το 1990-1991.

Όταν δηλαδή στηνόταν το απαρχαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ. Και βεβαίως όταν στηνόντουσαν όλες αυτές οι γειτονιές της Εκάλης, του Διόνυσου, της Δροσιάς, μέσα στο δάσος... Η μήπως δεν τα ξέρει;

Ξέρει λοιπόν από πρώτο χέρι γιατί ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο σοβαρής οικιστικής και όχι μόνο ανάπτυξης. Αλλιώς τα καλώδια της ΔΕΗ θα ήταν υπόγεια και όχι υπέργεια.

Αλλιώς δεν θα έχτιζαν αναξέλεγκτα μέσα στα δάση. Να τα λέμε κι αυτά αγαπητέ κύριε Μάνο μου, τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ εκθέτει τους δημάρχους για την κακοκαιρία «Μήδεια»