Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Τσίπρας στη Θράκη: Έταξε έργα, μίλησε για ανάπτυξη αλλά ούτε κουβέντα για τα εθνικά θέματα (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Σε μια ομιλία γεμάτη παροχές αλλά χωρίς να πει το παραμικρό για τα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή (25/11/2016) την περιοδεία του στη Θράκη, επισκεπτόμενος το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΟΡΓΙΑΖΕΙ» ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΕΞΗ!

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τη στιγμή που οι γείτονες εκβιάζουν ανοικτά την Ευρώπη και ειδικότερα την Ελλάδα ότι θα πλημμυρίσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο με εκατομμύρια πρόσφυγες, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να μιλήσει για σημαντικά θέματα μεν, αλλά όχι για τα μείζονα εθνικά θέματα, σιωπώντας ξανά.

Κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Τσίπρα:

- Κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την ανάπλαση και αναβάθμιση του λιμανιού της «πρώτης ευρωπαϊκής πόλης στη νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε έναν ισχυρό διαμετακομιστικό σταθμό και κόμβο.

- Ο πρωθυπουργός μίλησε για την αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για παρεμβάσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

- Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Μπουργκάς (Βουλγαρία) - Αλεξανδρούπολης μέσω του Ορμενίου, με σηματοδότηση και έργα τηλεδιοίκησης.

- «Έχουμε δρομολογήσει έργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε τμήματα της "Εγνατίας Οδού" τόσο στον Έβρο όσο και στην Ροδόπη».

- «Η Αλεξανδρούπολη, όμως, αποτελεί και κόμβο ενέργειας: μπορεί να γίνει κέντρο ανάπτυξης μεγάλων και σημαντικών ενεργειακών έργων, τα οποία θα τονώσουν την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη στη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

- Ο πρωθυπουργός μίλησε για το «μεγάλο όραμα της κυβέρνησης για τη Θράκη» και δεσμεύθηκε για την άμεση υλοποίηση των έργων.

Κατά τα λοιπά, η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται και υπουργοί οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα για τα παραπάνω θέματα, όπως οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη από τις 08:15 το πρωί ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

Αμέσως μετά, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Arcadia».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα