ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Suzuki Jimny σε παραλλαγές που θυμίζουν το αρχέτυπο Ford Bronco καθώς και το Jimny του 1970

Το Suzuki Jimny σε παραλλαγές που θυμίζουν το αρχέτυπο Ford Bronco καθώς και το Jimny του 1970

Το Jimny είναι χαμαιλέοντας, καθώς όποιο κιτ αμαξώματος και αν του προσαρμόσεις δείχνει ιδιαίτερα ελκυστικό.

Του Γιάννη Σκουφή

To μικτό καθαρόαιμο SUV της Suzuki, το Jimny, είναι ελκυστικό από μόνο του και ταυτόχρονα αποτελεί πολύ καλή βάση για κιτ αμαξώματος. Τα οποία είτε παραπέμπουν σε σύγχρονα, μεγαλύτερα και φυσικά πολύ πιο ακριβά SUV όπως είναι για παράδειγμα η Mercedes G-Class ή το Land Rover Defender είτε θυμίζουν γνωστά και καθιερωμένα ρετρό μοντέλα της κατηγορίας.

Έτσι στη φετινό Tokyo Auto Salon θα παρουσιαστεί μια παραλλαγή του από την ίδια τη Suzuki, η οποία ονομάζεται Jimny Marine Style και έχει εξελιχτεί ειδικά για ψαράδες και δύο από την εταιρεία DAMD. Η πρώτη παραπέμπει σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τετρακίνητα όλων των εποχών, το Ford Bronco της πρώτης γενιάς και η δεύτερη στον πρόγονο όλων των Jimny, στο LJ10 που είχε παρουσιαστεί το 1970.

Το συγκεκριμένο Jimny που λέγεται «The Roots» διαθέτει μάσκα εποχής που δεν γράφει Suzuki αλλά Safari. Ίσως γιατί και το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος σε συνδυασμό με τους κρεμ προφυλακτήρες και οροφή παραπέμπει σε σαφάρι, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι μαύρες ατσάλινες ζάντες.

Αντίστοιχο το mini Bronco γράφει Dronco στη μάσκα του, οι χρωματικοί συνδυασμοί παραπέμπουν άμεσα στη δεκαετία του ’60, όπως και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στο προφίλ, ενώ το εσωτερικό του, που πιθανότατα θα ακολουθεί μια αντίστοιχη λογική θα παρουσιαστεί στην πορεία.