ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο θρυλικός Stirling Moss απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών

Ο θρυλικός Stirling Moss απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών

Μπορεί να μην στέφθηκε πότε πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 αλλά αυτό δεν του κόστισε, ούτε σε αναγνώριση, ούτε σε δόξα και τώρα ούτε σε υστεροφημία.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένας από τους πιο μεγάλους οδηγούς αγώνων, ο Sterling Moss, στον οποίο είχε απονεμηθεί και ο τίτλος του sir, πέθανε ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών και έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια σε ηλικία 90 ετών.

Ο Stirling Moss, μια από τις εξέχουσες μορφές του βρετανικού motorsport είχε τρέξει συνολικά σε 529 αγώνες, με κάθε είδους αυτοκίνητα. Από αυτούς είχε κερδίσει τους 212, ενώ ενδιαφέρον είναι πως ποτέ δεν κατάκτησε τίτλο στη Φόρμουλα 1 στην οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1951. Από το 1955 έως και το 1961 ήταν τέσσερις φορές δεύτερος και τρεις τρίτος.

Στους μεγαλύτερους θριάμβους του συγκαταλέγεται η νίκη του με τη Lotus στο Γκραν Πρι του Μονακό το 1961 όταν και επικράτησε απέναντι στις πιο γρήγορες Ferrari, καθώς και αυτή στο Mille Miglia του 1955 όπου πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής.

Εγκατέλειψε την αγωνιστική του καριέρα έπειτα από ένα ατύχημα στο Goodwood το 1962, που είχε σαν αποτέλεσμα να είναι σε κώμα για ένα μήνα και να έχει παραλύσει μερικώς για μισό χρόνο. Στην πορεία ήταν για αρκετά χρόνια τηλε- σχολιαστής για αγώνες F1 και NASCAR.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας