ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Tesla Cybertruck μπορεί να μπει και στη θάλασσα

Το Tesla Cybertruck μπορεί να μπει και στη θάλασσα

Tο αγροτικό της Tesla μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο στάδιο της παραγωγής αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για διάφορα πρότζεκτ.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πρότζεκτ στα οποία δηλώνει το παρόν το Cybertruck της Tesla είναι αυτό μιας start-up εταιρείας που ονομάζεται Cybercat και όπως μπορείτε να δείτε ουσιαστικά μετατρέπει το φουτουριστικό αγροτικό σε ένα μίνι καταμαράν.

Η μετατροπή είναι σχετικά εύκολη και απαιτούνται μόνο βασικές γνώσεις εργαλείων. Τουλάχιστον αυτό λέει η εταιρεία, παρόλο που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τις ακριβείς προδιαγραφές του Cybertruck.

Όπως και να έχει, το κιτ μετατροπής περιλαμβάνει δύο πλωτήρες που προσδένονται στο Tesla με ένα σύνολο από συνδέσμους και μπράτσα. Αφού συναρμολογηθεί το όλο κιτ το Cybertruck μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει στη θάλασσα το Cybercat είναι 40 χλμ./ώρα. Ωστόσο, συστήνεται μια πιο χαμηλή ταχύτητα πλεύσης, περίπου στο μισό, προκειμένου η αυτονομία να φτάνει σχεδόν τα 80 χιλιόμετρα. Μάλιστα αν η ταχύτητα πέσει στα 10 χλμ./ ώρα τότε μπορούν να καλυφθούν ακόμα και 180 χιλιόμετρα.

Η Cybercat προσφέρει το όλο κιτ σε τιμές μου ξεκινούν από 23.000 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τις 33.000 δολάρια, ενώ υπάρχει επιλογή μεταξύ πέντε ηλεκτρικών μοτέρ και απόδοση έως και 335 ίππους.

Αν δεν σας αρκεί αυτό υπάρχει και το πρόσθετο κιτ Foiler που μετατρέπει το όλο πακέτο σε δελφίνι. Αρκεί να καταθέσει κανείς στο λογαριασμό της start-up περίπου 40.000 δολάρια. Και για να δούμε αν το όλο πρότζεκτ θα μπορεί να υλοποιηθεί όταν βγουν από την παραγωγή τα πρώτα Cybertruck. Το νωρίτερο, κάπου το 2023.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.