ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί το πρόστιμο για μια κλήση εκτοξεύθηκε;

Γιατί το πρόστιμο για μια κλήση εκτοξεύθηκε;

Τι έκανε ένας οδηγός στη Γερμανία και πλήρωσε τελικά πολύ ακριβά μία απλή κλήση για υπέρβαση ταχύτητας;  

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πιο περίεργα συμβάντα καταγράφηκε στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας της Γερμανίας όταν ένας οδηγός αποθανατίστηκε από ένα φωτογραφικό ραντάρ να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας. Το οποίο ήταν 50 χλμ./ώρα και ο οδηγός πήγαινε με 60 χλμ./ώρα.

Και ενώ ο παραβάτης θα μπορούσε να τη γλυτώσει με ένα πρόστιμο μόλις 20 ευρώ, μια ανόητη πράξη του στοίχισε το απλό πρόστιμο επί 60. Για την ακρίβεια το πρόστιμο του μετά από πρόσφατη δικαστική απόφαση διαμορφώθηκε στα 1.200 ευρώ, με άμεση εξόφληση αν ήθελε να αποφύγει το κρατητήριο.

Για ποιο λόγο; Ο υπεύθυνος καταγραφής των πλάνων του φωτό-ραντάρ παρατήρησε πως ο οδηγός όταν περνούσε μπροστά από την κάμερα είχε υψώσει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε ως δημόσια προσβολή από την δικαστική αρχή, η οποία εκδίκασε το πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ.

Προφανώς, η απόφαση αυτή έχει και χαρακτήρα παραδειγματισμού ώστε να αποφευχθούν και να μην ενθαρρύνονται τέτοιου είδους ενέργειες. Όσο για τον οδηγό το μόνο σίγουρο είναι πως θα το σκεφθεί ξανά πριν σηκώσει ξανά το μεσαίο του δάχτυλο. Γενικότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.