ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είναι μια μοτοσυκλέτα πιο γρήγορη από ένα αυτοκίνητο; (video)

Είναι μια μοτοσυκλέτα πιο γρήγορη από ένα αυτοκίνητο; (video)

Την απάντηση σε μια από τις πιο διάσημες μάχες μας δίνουν δύο υπερκατασκευές από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

Του Γιάννη Σκουφή

Ποιο είναι πιο γρήγορο; Ένα αυτοκίνητο ή μια πολύ δυνατή μοτοσυκλέτα; Πως μπορεί ένα δίτροχο να περνά ταχύτερα από τις στροφές από ένα όχημα που κυλά πάνω σε τέσσερις τροχούς; Μπορεί μια κορυφαία μοτοσυκλέτα της ΒMW να αφήσει πίσω της ένα από τα καλύτερα hypercar που έχει κατασκευάσει η Ferrari;

Την απάντηση έρχεται να μας δώσει η ομάδα του carwow που πήρε μία BMW M 1000 RR και την έβαλε δίπλα σε μία Ferrari SF90.

H BMW είναι ένα superbike με προδιαγραφές για αγωνιστική χρήση. Η πηγή της ισχύος της είναι ένας τετρακύλινδρος 999 κυβικών που αποδίδει 215 ίππους και 113 Nm ροπής.

Το απόβαρο της M 1000 RR είναι μόλις 192 κιλά, οπότε καταλαβαίνετε πόσο χαμηλή είναι η αναλογία κιλών ανά ίππο. Η οποία και στην plug-in υβριδική Ferrari είναι εξαιρετική, μιας και τα 1.000 άλογα και τα 800 Nm της έχουν να μετακινήσουν περίπου 1.570 κιλά.

Ανεξάρτητα από τις μετρήσεις των κατασκευαστών το βίντεο μας δείχνει πως η SF90 είναι ταχύτερη για τα πρώτα 400 μέτρα από στάση. Τα οποία καλύπτει σε 9,6 δεύτερα όταν η BMW χρειάζεται 10,0. Και στα φρένα η Ferrari σταματά από τα 100 χλμ./ώρα αρκετά μέτρα πιο πριν.

Ωστόσο, στις μεγαλύτερες ταχύτητες η ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα έχει το πλεονέκτημα και για αυτό είναι πιο γρήγορη στα 0-600 μέτρα. Όπως και να έχει μιλάμε για δύο υπερκατασκευές με εντελώς διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: να προσφέρουν ασυναγώνιστες επιδόσεις και εμπειρίες!

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube