ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο VW ID.3;

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο VW ID.3;

Παρόλο που συχνά-πυκνά υπάρχουν αναβαθμίσεις στο hardware τους, ακόμη και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται το φρεσκαρισματάκι τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή την περίοδο το ID. Buzz μπορεί να είναι το ηλεκτρικό της Volkswagen με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά αν ρωτήσετε τους ανθρώπους της εταιρείας μάλλον θα σας πουν πως η δική τους προσοχή είναι στραμμένη στο ID.3.

Το οποίο είναι το πιο μικρό της «ηλεκτρικής» γκάμας της VW και όπως είναι λογικό και το πιο φτηνό. Εξού και ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων με την τιμή του ID. 3 στη χώρα μας να διαμορφώνεται στις από 30.000 ευρώ (μαζί με την επιδότηση των 8.000 ευρώ).

Η τιμή δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στην ανανεωμένη εκδοχή του που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη. Στο αμάξωμα, οι αλλαγές θα είναι σαφώς πιο περιορισμένες σε σχέση με το εσωτερικό και θα εστιάζονται στα ελαφρώς επανασχεδιασμένα φώτα και στους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καλύτερης ποιότητας πλαστικά και χάρη στο νέο λογισμικό ταχύτερη απεικόνιση των πληροφοριών και ένα ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για τον οδηγό.

Η οθόνη αναμένεται να μεγαλώσει κατά 2,0 ίντσες και να φτάνει τις 14,0, η κεντρική κονσόλα θα αλλάξει στα σημεία και οι απτικοί διακόπτες θα γίνουν φωτιζόμενοι, ένα εργονομικό φάουλ για το οποίο οι ήδη ιδιοκτήτες του ID.3 δικαιολογημένα παραπονιούνται. Επιπρόσθετα, στο τιμόνι μάλλον θα δούμε φυσικούς διακόπτες στην θέση των αφής που κάθε άλλο παρά εύκολη έκαναν τη ζωή του οδηγού.