ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καθίσματα με αμορτισέρ για μέγιστη άνεση και κράτημα

Καθίσματα με αμορτισέρ για μέγιστη άνεση και κράτημα

Έχετε δει καθίσματα που να έχουν μέχρι και αμορτισέρ ανάλογα με τον σωματότυπο οδηγού και συνοδηγού;

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν πρόκειται για καθίσματα ενός μεγάλου SUV αλλά ενός τεράστιου «αγροτικού», από αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ έχοντας κάτω από το καπό μεγάλους κινητήρες με πολλούς κυλίνδρους.

Ένα από αυτά είναι και το ολοκαίνουργιο Toyota Tundra η έκδοση TRD PRO του οποίου διαθέτει μεταξύ άλλων και τα καθίσματα IsoDynamic Performance. Που δεν σχεδιάστηκαν για αγωνιστική χρήση, αλλά για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή άνεση σε όσους κάθονται μπροστά όταν κινούνται σε σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές.

Όπως λέει η Toyota τα καθίσματα IsoDynamic Performance «…κρατούν σταθερό τον οδηγό για να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο, βελτιώνουν την άνεση και μειώνουν την κούραση σε ιδιαίτερα ανώμαλες επιφάνειες».

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, στην πλάτη κάθε καθίσματος υπάρχουν δύο αμορτισέρ αερίου- λαδιού που διαχειρίζονται την κάθετη και πλευρική κίνησή του. Μάλιστα, υπάρχουν και πιεσόμετρα που έχουν ένδειξη από τα 60 έως και τα 170 psi. Φυσικά υπάρχει χειροκίνητη ρύθμιση για κάθε ένα αμορτισέρ ξεχωριστά σε κάθε κάθισμα.