ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για ποιο λόγο η Renault δημιούργησε την Ampere;

Για ποιο λόγο η Renault δημιούργησε την Ampere;

Ως απόδειξη της εφαρμογής του «Revolution», του τρίτου κεφαλαίου του στρατηγικού σχεδίου Renaulution του Renault Group, η Ampere παρουσιάζεται ως πρωτοπόρος στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στην Ευρώπη.

Παράλληλα, αναδεικνύεται ως σημαντικός παίκτης στον τομέα του λογισμικού. Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, να αξιοποιήσει ευκαιρίες και να αντιμετωπίσει τα κλιματικά ζητήματα, το Renault Group δημιούργησε την Ampere ως ένα νέο μοντέλο επιχείρησης.


Η Ampere θέτει ως στόχο να γίνει ο ηγέτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της Renault σε ηλεκτρικά οχήματα, η Ampere αναπτύσσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει ευελιξία στο Renault Group για αποτελεσματική ανταπόκριση στις καινοτομίες. Στο επίκεντρο της προσπάθειας είναι ο εκδημοκρατισμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, προσφέροντας οικονομικά προσιτά οχήματα.

Η Ampere χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Renault στα ηλεκτρικά οχήματα, ενσωματώνοντας ευελιξία και αποτελεσματική οργάνωση στον σχεδιασμό αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά. Με 11 παραγωγικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων όπως το ElectriCity και το εργοστάσιο στην Cléon, η Ampere απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα, ενώ προσδοκά στην επιτυχή μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο carzine