ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Νέες 518 και 520 diesel

BMW: Νέες 518 και 520 diesel

Μπορεί να μην είναι το μοναδικό της πλεονέκτημα αλλά η κορυφαία απόδοση είναι αναμφίβολα το ισχυρό χαρτί της BMW Σειράς 5.

Το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς τετρακύλινδρων diesel βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ήδη εξαιρετική ισορροπία επιδόσεων/ οικονομίας στη σειρά 5 της BMW.

Οι νέες δίλιτρες μονάδες με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo αυξάνουν της ισχύ των νέων BMW 518d και BMW 520d. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 στον Ευρωπαϊκό μικτό κύκλο έχουν μειωθεί κατά 0,4 lit / 100 km / 10 gr /km. Για παράδειγμα, η νέα BMW 520d Sedan – που τώρα αποδίδει 190 ίππους – καίει μόλις 4,7–4,3 lit / 100 km (με εκπομπές CO2 114–124 g/km). Με το προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, οι τιμές αυτές βελτιώνονται επιπλέον στα 4,5 –4,1 l/100 km με εκπομπές CO2 109–119 g/km, ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού.

Τα νέα βασικά μοντέλα diesel – BMW 518d Sedan και BMW 518d Touring – αποδίδουν τώρα ισχύ 150 ίππων. Η έκδοση των 190 ίππων του νέου τετρακύλινδρου συνόλου τοποθετείται στις BMW 520d Sedan και BMW 520d Touring καθώς και στα μοντέλα BMW 520d xDrive Sedan και BMW 520d xDrive Touring με τετρακίνηση. Το επίσης ανανεωμένο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διατίθεται για τα πισωκίνητα μοντέλα (RWD) προαιρετικά, αντί του στάνταρ εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ περιλαμβάνεται στάνταρ στα AWD μοντέλα.

Αυτές οι βελτιώσεις στην κατανάλωση επιβεβαιώνουν την πρόοδο των εργασιών – που εστιάζουν στη βελτιστοποίηση των κινητήρων στο πλαίσιο του BMW EfficientDynamics. Η τρέχουσα (έκτη) γενιά της BMW Σειράς 5 έγινε σημείο αναφοράς στην κατηγορία της χάρη στην οικονομία και την οδηγική απόλαυση από την πρώτη μέρα με την εκτενή χρήση των καινοτομιών BMW EfficientDynamics, όπως η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, τα Electric Power Steering, Brake Energy Regeneration και πολλά ακόμα.

Τα πρότυπα επίπεδα απόδοσης υπογραμμίζουν τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της BMW Σειράς 5, όπως άλλωστε και η κομψή σπορ σχεδίαση με τις αρμονικά ρέουσες γραμμές, η σύγχρονη λειτουργικότητα εσωτερικού – με καινοτόμα στοιχεία απεικόνισης και ελέγχου – συν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού του BMW ConnectedDrive και η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου.