ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Sebastien Loeb: Μαθαίνω ακόμη

Sebastien Loeb: Μαθαίνω ακόμη

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Ράλλυ (WRC) μίλησε για την πρώτη του χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού ( WTCC ) και δηλώνει ότι χρειάζεται να μάθει πολλά πράγματα ακόμα για τις πίστες.

Χρονιά μάθησης ήταν για τον Sebastien Loeb το 2014 στο World Touring Car Championship. Στην πρώτη του χρονιά, ο Αλσατός, έχασε από τους Yvan Muller και Jose Maria Lopez (ο πρωταθλητής του 2014). Ο Loeb τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος αλλά δεν κατάφερε να μείνει κοντά στις επιδόσεις των συναθλητών του.

«Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα της χρονιάς θα δείτε ότι εκεί που έχανα πολλούς βαθμούς ήταν στους δεύτερους αγώνες» δήλωσε ο Loeb και πρόσθεσε: «Αυτό συνέβαινε διότι δεν έκανα τόσες πολλές προσπεράσεις όπως ο Yvan και ο Lopez. Η έλλειψη εμπειρίας έπαιξε σπουδαίο ρόλο.

Ο Yvan αγωνίζεται σε πίστες από όταν ήταν 10 ετών. Γνωρίζω που πρέπει να επικεντρωθώ αλλά είναι ένα από τα πιο περίπλοκα πράγματα για εμένα. Πρέπει να βελτιωθώ σε ότι έχει να κάνει με τις προσπεράσεις την σωστή στιγμή αλλά και στην άμυνα μέσα στην κίνηση».

Ο 40χρονος Αλσατός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας : « Πολύ σημαντικό ρόλο στο WTCC παίζει και το set-up του αυτοκινήτου. Στους αγώνες ράλλυ χρειάζεται επίσης καλό set-up αλλά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, εκεί ο οδηγός μπορεί να διαχειριστεί τις συνθήκες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το set-up του αυτοκινήτου μου στα ράλλυ δεν ήταν σωστό, αλλά δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα καθώς ένοιωθα άνετα στο αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις