ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Μercedes δεν γνωρίζει πως ο Kim Jong Un απέκτησε τις θωρακισμένες λιμουζίνες του

H Μercedes δεν γνωρίζει πως ο Kim Jong Un απέκτησε τις θωρακισμένες λιμουζίνες του

Έχετε σίγουρα δει τη φρουρά του Kim Jong Un να τρέχει δίπλα από τη λιμουζίνα του. Το περίεργο όμως δεν είναι αυτό. Είναι πως απέκτησε τη λιμουζίνα.

Του Γιάννη Σκουφή

Για τη Βόρεια Κορέα ισχύει εμπάργκο εμπορικών συναλλαγών και ειδικά ειδών πολυτελείας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι λιμουζίνες. Παρόλα αυτά ο Kim Jong Un, ο ισχυρός άντρας της χώρας δεν είχε κανένα θέμα στο να αποκτήσει τουλάχιστον δύο Mercedes, μια θωρακισμένη S600 Pullman Guard και μια Maybach 62.

Και οι δύο Mercedes χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις του στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ η S600 είχε μάλλον δώσει το παρόν και στις συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, τόσο στη Σιγκαπούρη πέρυσι όσο και στο Ανόι το Φεβρουάριο.

Η γερμανική εταιρεία με της σειρά της τόνισε πως σέβεται απόλυτα το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ και πως δεν έχει καμία απολύτως εμπορική συναλλαγή με τη Βόρεια Κορέα τα τελευταία 15 χρόνια. Και πως για να αποφύγει την όποια παραβίαση του εμπάργκο έχει υιοθετήσει μια αυστηρή διαδικασία εξαγωγών. Από την άλλη βέβαια διευκρίνησε πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων από τρίτους και ειδικά μεταχειρισμένων είναι πέρα από τη δυνατότητα ελέγχου και ευθύνης της.

Σχετικές ειδήσεις