Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων στο μέλλον δεν θα έχουν ηχεία

Newsbomb

Στο μακρινό Λας Βέγκας η Continental παρουσίασε ένα πρωτοποριακό ηχοσύνολο στο οποίο η καμπίνα παίζει το ρόλο του ηχείου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Continental μπορεί να είναι γνωστή για τα ελαστικά της όμως ταυτόχρονα είναι και ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρονικών συστημάτων και εξαρτημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, στη φετινή CES και σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στον ήχο Sennheiser παρουσίασε ένα πρωτότυπο πρότζεκτ.

Το οποίο ονομάζεται Ac2ated Sound και η ιδιαιτερότητά του είναι πως για την αναπαραγωγή ήχου δεν χρησιμοποιεί τα κλασικά ηχεία αλλά τις επιφάνειες και τα πάνελ της καμπίνας! Η Continental για να κάνει πιο κατανοητή την τεχνολογία του Ac2ated Sound, την παραλληλίζει με ένα βιολί, στο οποίο ο ήχος ανακλάται και αλλάζει πάνω στο ξύλινο σώμα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, πίσω από τα πάνελ της οροφής και των πορτών υπάρχουν ειδικά στοιχεία (όχι ηχεία) αναπαραγωγής ήχου που αντηχούν μέσα σε αυτές τις επιφάνειες και φτάνουν στα αυτιά των επιβατών με μια πρωτοφανή φυσική πιστότητα, όπως αναφέρει η Continental.

Μάλιστα, το γεγονός πως το όλο σύστημα είναι πιο ελαφρύ έως και κατά 40 κιλά σε σχέση με ένα συμβατικό και έως και 90% μικρότερο από πλευράς διαστάσεων θα μπορούσε να δώσει νέες δυνατότητες για τη σχεδίαση της καμπίνας των επιβατών. Ακόμα περισσότερο σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπου ήδη το πιο απλό και μικρό σύστημα πρόωσης απελευθερώνει αρκετό χώρο σε σχέση με ότι γνωρίζουμε ως τώρα.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου καθώς επίσης και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr