Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Hoonigan φέρνει το Warthog στον πραγματικό κόσμο

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Το Warthog είναι εδώ και πολλά χρόνια το όχημα που πρωταγωνιστεί στο Halo και με αφορμή την κυκλοφορία της νέας έκδοσης το Νοέμβριο φτιάχτηκε και ένα πραγματικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Όσοι αφιερώνουν δεκάδες ώρες την εβδομάδα παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή στις κονσόλες αποκλείεται να μην γνωρίζουν το Halo, μια από τις πιο πετυχημένες σειρές βιντεοπαιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα είναι και μια από τις πιο παλιές αφού κυκλοφόρησε το 2001 στο Xbox και στο πέρασμα του χρόνου έκανε την εμφάνιση του το Warthog ως το όχημα μάχης με τους εξωγήινους.

Ένα όχημα που οι χρήστες του παιχνιδιού ονειρεύονται να μπορούσαν να το οδηγήσουν και στον πραγματικό κόσμο. Και κάπως έτσι η Hoonigan Industries, η εταιρία των Brian Scotto και Ken Block, προχώρησε στη δημιουργία ενός πραγματικού Warthog και έτσι ακριβώς όπως υπάρχει στο παιχνίδι.

Την κίνηση του Warthog έχει αναλάβει ένας V8 της Ford με 7.200 κυβικά και δύο turbo. Τα πολλά κυβικά και η υπερπλήρωση ανεβάζουν την ισχύ στα 1.000+ άλογα που φυσικά περνούν σε όλους τους τροχούς.

Η τελική ταχύτητα φτάνει περίπου τα 160 χλμ./ώρα και όπως μπορείτε να δείτε το Warthog διαθέτει όλα τα εφόδια -μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τροχοί 43’’ με λαστιχάρες Baja κ.α.- για να υπερνικά κάθε εμπόδιο στο πέρασμα του.

Για την κατασκευή του χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος και εκατοντάδες εργατοώρες έχοντας ως βάση ένα σχεδιασμένο από την αρχή σωληνωτό πλαίσιο με αγωνιστικές αναρτήσεις και buggy προδιαγραφές.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να αφιερώστε μερικά λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε πως κατασκευάστηκε αυτό το περίεργο όχημα που προφανώς φτιάχτηκε για λόγους διαφήμισης παρά για να εξοντώνει εξωγήινα όντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ρόδος: «Φοβόμασταν, είχαμε κακό προαίσθημα» - Μιλούν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά - Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα σχολεία