Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι άποψη έχει ο Elon Musk για το υδρογόνο;

Newsbomb

Ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla συνεχίζει να έχει την ίδια στάση απέναντι σε μία προοπτική και σε ένα μέλλον με καύσιμο το υδρογόνο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tesla είναι γνωστή για πολλές καινοτομίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρότζεκτ που να μην έχει μια μπαταρία και ένα τουλάχιστον ηλεκτρικό κινητήρα.

Με άλλα λόγια, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως έχουν εξελίξει εδώ και δεκαετίες τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, προχωρούν στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ αρκετές πειραματίζονται με το υδρογόνο ως καύσιμο σε ενεργειακές κυψέλες.

Παρά ταύτα η Tesla δείχνει να είναι προσηλωμένη στις μπαταρίες με τον Elon Musk κατά καιρούς να δηλώνει την απέχθεια του προς το υδρογόνο. Πρόσφατα, σε συνέντευξη του στους Financial Times (την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω) είπε χαρακτηριστικά πως «…το υδρογόνο ότι πιο ανόητο θα μπορούσα να σκεφτώ ως καύσιμο».

«Όσες φορές με έχουν ρωτήσει για το υδρογόνο, ίσως να είναι… πάνω από 100 ή 200, έχω πει πως το υδρογόνο είναι μια κακή επιλογή», είπε ο Musk, εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla βασίζει την άποψη του στο ότι για τη διάσπαση του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης απαιτούνται μεγαλύτερα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας από αυτά που θα προκύψουν από το καύσιμο υδρογόνο. Εν μέρει έχει ένα δίκιο αλλά όταν η ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτρόλυση προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πάντως, ο χρόνος θα δείξει αν τελικά το υδρογόνο θα αποτελέσει το νέο καύσιμο στο μέλλον.