Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε έναν κεραυνό να χτυπά ένα τρέιλερ (video)

Newsbomb

Η δύναμη της φύσης προκαλεί σοκ και δέος. Ειδικότερα όταν ένας κεραυνός πέφτει πάνω στο τρέιλερ ενός SUV!

Του Γιάννη Σκουφή

Ευτυχώς, στα μέρη μας και γενικότερα στη ήπειρο που ζούμε είναι πολύ σπάνιο ένας κεραυνός να πέσει πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, στις ΗΠΑ όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά, οι κεραυνοί έχουν γίνει επίσης πιο συχνοί.

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε έναν να χτυπά τον μεταλλικό φράκτη και το τρέιλερ ενός Silverado που ήταν παρκαρισμένο. Το χτύπημα είναι πολύ δυνατό παράγοντας ένα εκτυφλωτικό φως και έντονους σπινθήρες με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς τι χτυπήθηκε περισσότερο.

Στο επόμενο βίντεο που μπορείτε να δείτε μία ακόμη πιο τρομακτική περίπτωση όπου ένας κεραυνός χτυπά ένα Jeep την ώρα που κινείται. Ευτυχώς κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε τίποτε, αλλά το ίδιο δεν ισχύει για το Jeep αφού το ηλεκτρικό σύστημα καταστράφηκε μαζί με τις μονάδες ελέγχου.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το αυτοκίνητο θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να βρεθεί κανείς. Και αυτό διότι λειτουργεί ως κλωβός Φαραντέι επιτρέποντας στο ρεύμα να διατρέχει την εξωτερική επιφάνεια του αμαξώματος και σε συνδυασμό με τα λάστιχα να λειτουργεί ως μόνωση.