Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτότυποι αερόσακοι για μοτοσικλετιστές

Newsbomb

Οι Airbag Jeans είναι οι πιο σικ αερόσακοι που μπορεί να αποκτήσει ένας μοτοσικλετιστής, καθώς είναι ενσωματωμένοι στα ρούχα που φορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορους πρωτότυπους αερόσακους για όσους οδηγούν μοτοσυκλέτες και θέλουν να έχουν το μέγιστο της ασφάλειας όντας εκτεθειμένοι. Μάλιστα, όσο περίεργοι και αν είναι αρκετοί από αυτούς έχουν βγει στην αγορά.

Έτσι, μετά τους αερόσακους γιλέκου ή σακιδίου έρχεται μία επαναστατική ιδέα από έναν ανεξάρτητο designer, τον Moses Shahrivar, που παρουσιάζει την δική του πατενταρισμένη ιδέα. Ο Shahrivar είχε την έμπνευση από ένα παντελόνι τζιν από κέβλαρ που είχε παρουσιαστεί από την Harley-Davidson.

Πριν από δύο χρόνια κατοχύρωσε τα παντελόνια τζιν που έχουν ενσωματωμένους αερόσακους και που ονομάζονται Airbag Jeans. Πρακτικά, πίσω από το κανονικό παντελόνι τζιν υπάρχει μία φόρμα που έχει ενσωματωμένους τους αερόσακους, οι οποίοι διογκώνονται αυτόματα όταν ο αναβάτης ανατραπεί.

Η εξωτερική τους στρώση είναι κατασκευασμένη από ένα ανθεκτικό υλικό που λέγεται Armalith και που αποτελείται από ίνες πολυαιθυλενίου. Το πολύ θετικό είναι πως μετά την πρώτη χρήση του ο αερόσακος μπορεί να ξεφουσκώσει και να επαναχρησιμοποιηθεί αντικαθιστώντας το προωθητικό αέριο CO2.

Φυσικά, το τζιν μπορεί να αφαιρείται και αυτό ώστε να πλένεται τακτικά και να ο αναβάτης να μπορεί να κυκλοφορεί με το ίδιο μεν, αλλά πεντακάθαρο δε, παντελόνι. Προς το παρόν δεν υπάρχει τιμή για το προϊόν της Mo'cycle που αναζητά επενδυτές για να λανσάρει το προϊόν της.